Greatest Heists vanaf 15 mei op HISTORY Channel

greatest heists

Vanaf vanavond (21h25) is er een hele toffe serie te zien op HISTORY Channel, Greatest Heists. Elke week worden de meest indrukwekkende overvallen uit de geschiedenis besproken, aan de hand van reconstructies en persoonlijke getuigenissen van de mensen die erbij waren, journalisten en ex-dieven. Acteur Pierce Brosnan presenteert de spannende serie.

Hoe, wat, waar en waarom

De kijkers worden in alle stappen van deze kraken meegenomen, van het plannen van het overval tot het samenstellen van het team, het doel, de uitvoering en de nasleep. Greatest Heists biedt een unieke kijk in de meesterbrein van deze criminelen. Wat zet ze ertoe om hun vrijheid op het spel te zetten en hoe is het ze na de heist vergaan?

De eerste aflevering volgt de Italiaanse criminelen die het gemunt hebben op de kluis van het Antwerp World Diamond Centre in 2003, één van de best beveiligde locaties ter wereld. De planning van deze roof duurde maar liefst 27 maanden. De overvallers voerden een uiterst ingewikkelde plan uit en gingen ervandoor met meer dan 100 miljoen dollar aan diamanten, edelstenen en contanten. Ook andere legendarische heists zoals de Pierre Hotel roof uit in 1972 komen tijdens de reeks aan bod.

Boeiend

Dit soort ingenieuze heists waarbij grote bedragen, sieraden en zeldzame kunstwerken buitgemaakt worden spreken duidelijk tot de verbeelding. Het is boeiend om te zien wat er allemaal bij komt kijken, zowel in het ‘echte leven’ als in fictieve heists. Denk aan de bizarre miljoenenroof op de TEFAF vorig jaar in juni in Maastricht vorig jaar, waarbij een groepje dieven zo uit Peaky Blinders leken te stappen. De gebeurtenissen leken rechtstreeks uit een speelfilm te komen.

Denk ook aan populaire series zoals La Casa de Papel oftewel Money Heist. Ondanks dat La Casa de Papel met de seizoenen minder sterk werd, en hier en daar wat ongeloofwaardiger, heb ik volop genoten van de Spaanse kraakserie. Eén van de betere series van de laatste jaren wat mij betreft, voornamelijk door alle ingenieuze plannen van de professor. Greatest Heists is La Casa de Papel maar dan uit het echte leven gegrepen!

Pierce Brosnan

Andere tips

Als je graag naar heists kijkt, dan kan ik je ook de volgende films en series aanraden.

  • Lupin – de fictieve serie met Omar Sy op Netflix
  • Red Notice – in deze film probeert Interpol-agent John Hartley (Dwayne Johnson) de meest gezochte kunstdief (Ryan Reynolds) ter wereld op te sporen.
  • The Duke – De charmante film is gebaseerd op het echte verhaal van de eerste – en tot nu toe ook laatste – diefstal uit de geschiedenis van The National Gallery in Londen. In 1961 bekende de 60-jarige taxichauffeur Kempton Bunton een van de meest beroemde kunstwerken van het moment uit het museum te hebben gestolen.
  • This Is a Robbery: The World’s Biggest Art Heist – in deze 4-delige documentaire ligt de focus op de overval op het Isabella Stewart Gardner Museum in Boston in 1990.

Meer op maandag

Zap na Greatest Heists trouwens meteen even door naar Crime+Investigation. Op maandagavond is er om 22h00 een hele andere soort reeks te zien, Cops who Kill. Je wordt niet vrolijk van deze serie, maar het is wel interessant. Cops who Kill gaat, zoals je uit de titel kunt opmaken, over politieagenten die hun autoriteit misbruiken, de grens passeren tussen goed en slecht en uiteindelijk zelf moorden…

4 gedachten over “Greatest Heists vanaf 15 mei op HISTORY Channel

  1. Moet wel heel leuk zijn om een dergelijke serie te zien die gepresenteerd wordt door Pierce Brosnan. Alleen al daarom zou ik er naar kijken. Thanks om dit te delen want ik had er nog niet over gehoord, en deze wil ik toch ook zien.

  2. Ik heb deze serie opgenomen. Ik hou van dit soort programma’s en films. Een aantal van mijn favoriete heist movies: de Ocean’s reek, inclusief de originele film met Frank Sintatra, Way Down en Going in Style.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »