films met gele filmposter
|

De beste films met een gele filmposter

Toen ik laatst weer eens door Letterboxd aan het scrollen was, viel mij op dat erg veel goede (en vaak ondergewaardeerde) films een gele filmposter hadden. Het zijn allemaal films waar ik het graag over wil hebben met jullie dus vandaar dit weirdly specifieke artikel!

Ik ga ranken op film en op posters, maar de nummer 1 wordt misschien niet het best qua gemiddelde dus sorry. Laten we voor de spanning beginnen bij 10.

10. Kill Bill

Ondanks dat ik geen Tarantino fan ben (niet boos worden aub) vind ik Kill Bill wel één van z’n betere films en de poster is natuurlijk iconisch. Het gaat over ‘The Bride’ die wraak neemt, twee delen lang. Deze film heb ik per ongeluk gezien toen ik erg jong was en ik kon daarna 10 jaar lang niet luisteren naar Bang Bang van Nancy Sinatra.

kill bill gele filmposter

Maar het is wel ‘n heel goed postertje. De grootte van de letters, het iconische pak en zwaard, Uma precies in het midden. Ik vind ‘m mooi.

Film: 7 ☆ Poster: 7,5

9. Hair

Ik houd heel erg van musicalfilms en Hair is geen uitzondering. Deze film gaat over een groepje hippies in de jaren 70 die iemand ontmoeten die binnenkort het leger in zal gaan.

filmposter-hair

Ik was vroeger een beetje verliefd geweest op Woof en heb altijd de rol van Burger willen spelen, vooral door de I Got Life scène. De poster is decent, dat zeker, maar niet geweldig.

Film: 7 ☆ Poster: 6.5

8. The Shining

Oké ik kom zo echt bij de ondergewaardeerde films en ik weet dat ik laatst ook over deze iconische horrorfilm heb geschreven en daarom doe ik ‘m ook niet heel hoog!! Maar jongens…deze moet erbij.

The Shining filmposter

Deze poster vind ik alleen frappant..want..wat is dat? Mis ik iets uit de film of ben ik nou niet zo snugger? Of is dit gewoon willekeurig en maakt dat de poster alleen maar enger? Ik weet het niet, maar nevertheless een bijzondere poster.

Film: 9 ☆ Poster: 7.5

7. Moonwalkers

We zijn aangekomen bij de ondergewaardeerde films. Ik heb zelf nog geen positieve review gezien van deze film, maar ik vind hem he-le-maal top. Het gaat over Jonny (Rupert Grint) en Leon (Robert Sheehan) – allebei geweldig dus – die door een lastige situatie de taak krijgen om de neppe maanlanding te filmen, terwijl ze eigenlijk niet fit for the job zijn.

gele filmposters

Ik raad ‘m aan als je into artsy films of stonerfilms bent. En jongens, wát een poster. Antoine if you read this, I love your movie, please make another one (we can do a collab if you want).

Film: 7.5 ☆ Poster: 8

6. Guns Akimbo

Laat me uitpraten! Deze film is niet perfect, zeker niet. Maar is het echt zó slecht als mensen zeggen? Hell no, de editing, de muziek, de personages. de cinematografie, de regie! Yes ma’am. Los van de twee of drie imperfecties van deze film, vind ik dit een topfilm. Ik zoek regelmatig de eerste vechtscène op van Nix (het personage gespeeld door Samara Weaving).

gele filmposters ranking

Het gaat over Miles (Daniel Radcliffe <3) die op een dag wakker wordt met pistolen vastgemaakt aan z’n handen en ineens mee moet doen met een gevaarlijk online spel. Ik vind ‘m leuk én..dat is toch wel een goed postertje of niet soms?! Geel en roze en weird.

Film: 7.5 ☆ Poster: 7.5

Little Miss Sunshine

Dit is een goede film voor iedereen. Geweldig geacteerd, mooi en grappig. Wanneer het kleine dochtertje Olive wordt uitgenodigd om mee te doen aan de Little Miss Sunshine verkiezing, gaat de hele familie Hoover op een bijzondere roadtrip met hun busje.

little miss sunshine

Tijdens de rit naar de verkiezing moet de familie heel wat obstakels overwinnen. Goede film en zeker goede poster. Lekker simpel, lekker duidelijk, het busje centraal. I like it.

Film: 7 ☆ Poster: 7.5

I love you, Philip Morris.

Laat je niet afschrikken als je niet van Jim Carrey’s humor houdt; I love you, Philip Morris is een vrij atypische Jim Carrey film. Het is een waargebeurd verhaal over een oplichter die heel ver gaat om z’n partner blij te maken.

gay films

Een film vol met hele vreemde plottwists, heerlijk vermakelijk, ontroerend en heel goed geregisseerd. De poster vind ik ook echt top, erg uniek en met Jim en Ewan. Één van m’n favorieten.

Film: 7.5 ☆ Poster: 8

The best of Dorien B.

Degene met wie ik naar deze film was in de bios vond ‘m ook goed, maar verder hoor ik niemand over deze tragikomische Vlaamse film. Het gaat over een vrouw, Dorien, die erachter komt dat ze kanker heeft en daarmee dealt. Lekker artsy feelgood, droge humor, goed geregisseerd, echt ‘n goed filmpje.

Dorien B. filmposter

De poster is een tikkeltje heftig met de grote letters maar het heeft wat.

Film: 7.5 ☆ Poster: 7

Fantastic mr Fox

Deze staat heel misschien stiekem een beetje op nummer 1 maar ik had hem ook al op nummer 1 in mijn Wes Anderson artikel, dus…. Bovendien zou dit denk ik m’n favoriete film ooit zijn als ik niet was opgevoed met The Big Lebowski.

gele filmhoes

Dit is misschien ook wel mijn favoriete poster, ik zou hem echt in m’n kamer willen hangen. Gelukkig heb ik al een Fantastic mr Fox mok en – oh mijn god terwijl ik dit schrijf bedenk ik wat geweldigs – ik ga een artikel voor jullie schrijven over m’n mokken-collectie (of jullie willen of niet :))! Maar ja de rode letters op de filmposter, de cute poppetjes erbij. Love. It.

Film: 10 ☆ Poster: 9

The art of Self Defense

Deze film verdiend zóoooooveel maar waardering dan dat ie krijgt. Geschreven en geregisseerd door Riley Stearns. Dit is Jesse Eisenberg‘s beste rol sowieso. Het hele verhaal klopt en het is heerlijk absurd. Er is heel weinig mis met deze film.

beste films

Het gaat over Casey (Jesse dus) die op een dag zonder enkele reden in elkaar geslagen wordt. Hij raakt getraumatiseerd door het voorval en gaat daarom op een vechtsport.

De poster vind ik ook top, zou ik ook op willen hangen. Je weet niet precies wat je kan verwachten als je de poster ziet, en dat vind k cool.

Film: 9 ☆ Poster: 8,5

Dat was ‘m dan, ik raad alle films zeker aan. Vinden jullie het een goeie lijst? Hebben jullie een favoriete film met een gele filmposter (uit deze lijst of eentje die ik vergeten ben)? Laat het me weten, dat vind ik superleuk.

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Kill Bill vind ik geweldig! Alle versies. De andere films ken ik toevallig geen van allen.

  1. Tattoo schreef:

   Ja hè! Pulp fiction en Resevoir dogs zijn ook goed!!

 2. Kill Bill is inderdaad de beste Tarantino voor mij. Maar love love love Little Miss Sunshine. Steve Carell is daar zo goed en subtiel. En als je nu Super Freak hoort, wil je gewoon dansen zoals Olive dat doet.

 3. Hahaha, dat is inderdaad wel een weirdly specifiek artikel. Grappig hoe je soms op blogideeën komt.

 4. Wat een geweldige fimposters. Zelf verzamel in posters van tentoonstellingen waar ik geweest ben

  1. Tattoo schreef:

   Oh wauw, dat is heel vet. Zelf heb ik alleen een poster van Cats, nogal matig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.