netflix series
|

Netflix | The Umbrella Academy

The Umbrella Academy zou ik eerlijk gezegd zelf niet opgezet hebben doordat de cover op Netflix (die hierboven) me niet aansprak. Don’t judge a book by its cover! Ben ik achteraf blij dat ik toch met mijn dochter meekeek want ik vond het ge-wel-dig. We hebben seizoen 1 binnen de kortste keren bekeken.

Een niet alledaagse familie met superkrachten

The Umbrella Academy is een Amerikaanse serie die gebaseerd is op de gelijknamige stripboekenreeks. Het verhaal gaat over enkele kinderen die superkrachten hebben. Ze worden opgevoed door een onhebbelijke rijke wetenschapper.  Hij probeert ze, op vrij tirannieke wijze,  te leren om hun krachten te beheersen en ze in positieve zin te gebruiken.

Vergis je niet, dit zijn niet je typische superhelden. Klaus, Luther, Diego, Allison, Ben, Vanya en Number 5 (die laatste heeft geen naam) hebben ieder een heel ander karakter. Zelf vond ik Klaus en Diego de leukste twee. Oh ja, er lopen ook een robotdame en een pratende aap rond in huis.

Umbrella academy netflix

Fast forward naar jaren later. De kinderen zijn inmiddels volwassen en leiden ieder hun eigen leven. Ze zijn volkomen uit elkaar gegroeid. Wanneer ze horen dat hun vader is overleden, komen ze bij elkaar. Number 5 komt met vervelend nieuws aanzetten: het einde van de wereld staat op het punt plaats te vinden. Ze hebben slechts vier dagen om de ramp te voorkomen. Er zijn wel wat mensen die hun koste wat koste willen dwarsbomen.

Niet kinderachtig

Het verhaal van The Umbrella Academy klinkt een beetje kinderachtig maar kijk het vooral niet met kinderen. Er worden heel wat mensen gespiest en het bloed vloeit rijkelijk. Ik houd zelf meestal niet zo van verfilmingen van stripboeken en van superhelden e.d – Ik denk ook dat de serie totaal anders was geweest met een andere regisseur en andere muziek.

De regie is heel creatief, heel goed gedaan en de soundtrack is werkelijk geweldig. Ik vond de combinatie van muziek en scènes meesterlijk! Het is nog nie bekend wanneer seizoen 2 verschijnt maar het lijkt erop 2020 te gaan worden.

robert sheehan netflix
Robert Sheehan als Klaus

Heb jij de serie al gezien? Laat jij je ook wel eens beïnvloeden door het plaatje bij Netflix of kijk je er doorheen?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Ik heb geen Netflix, dus heb er ook geen ervaring mee. Maar delfde is ook met boeken etc. Aantrekkelijke cover speelt wel degelijk mee.

  2. Wat toevallig! Ik heb vandaag de laatste aflevering gezien! Ik vond m niet je van het maar wel leuk!

  3. Heb hem gezien maar vind hem zeer matig. Geef mij maar the titans of Star trek 😍

  4. Hmm kan heel leuk zijn, maar bij mij speelt de cover meestal ook zeker mee! Daarnaast moet ik er na de tweede aflevering helemaal inzitten, anders haak ik af..

  5. De cover speelt vaak wel een belangrijke rol. Moet wel want de begeleidende teksten op Netflix zijn echt bagger. Vaak kan ik er niet echt veel kaas van maken (vooral in het geval van series). Je verhaal is een goede reminder om het er soms maar gewoon op te gokken 😉

  6. Ik heb een stukje van de eerste aflevering gekeken en vond het heel sfeervol maar vervolgens ben ik toch afgehaakt. Het verhaal kon me onvoldoende boeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.