| |

Win | Kubo en het Magische Zwaard

kubo en het magische zwaard

Kubo en het Magische Zwaard is net op DVD uitgekomen. Het een avontuurlijke 3D animatie van de makers van Coraline, ParaNorman en De Boxtrollen. De originele titel is Kubo and the Two Strings. Ik heb de film afgelopen zomer in de bioscoop gezien met mijn zoontjes van 9 en 13. Ze vonden het allebei een leuke film, vooral de kleinste vond hem echt super. Hij zat de hele tijd helemaal stil met grote ogen te kijken (en tussendoor kneep hij mijn hand twee keer helemaal fijn van de spanning). En ik? Ik vond Kubo en het Magische Zwaard een van de mooiste en meest betoverende animatiefilms in lange tijd.

kubo

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in Japan. Kubo is een lief jongetje (mijn zoontje weigerde dit overigens, volgens hem is Kubo gewoon een meisje en zitten ik en de rest van de wereld er helemaal naast ;)) dat voor zijn moeder zorgt. In het verleden hebben ze moeten vluchten voor gemene magische krachten en sindsdien is zijn moeder een beetje…eeeeh…een wrak. Hoe dan ook, Kubo zorgt dus wel enorm goed voor haar.

Overdag gaat hij naar het dorp waar hij met behulp van zijn gitaar en vormen van origami papier op magische wijze verhalen vertelt. Heel mooi en sprookjesachtig maaaaaaar ….op een avond doemt een wraakzuchtige geest uit het verleden op. Kubo zal nu zo snel mogelijk een heel bijzonder harnas moeten vinden om de duistere geesten te verslaan en zijn dorp te redden.

Tijdens zijn zoektocht krijgt Kubo hulp van de trotse aap Monkey en van de kleine half-mens, half-kever Beetle. Bewapend met zijn shamisen, een magisch muzikaal instrument, moet Kubo strijden tegen de gemene Maankoning en de enge tweelingzussen.

kubo

Wat ik vond

De beelden zijn echt waanzinnig mooi, vooral de combinatie van ouderwetse sprookjesachtige taferelen, stop-motion hoogstandjes en moderne effecten is visueel enorm geslaagd.

De gemene zussen zijn voor kinderen behoorlijk eng. Dat vond mijn kleinste man ook. Het lag volgens hem vooral aan de stem en dat kan ik wel begrijpen. Ik denk dat het ergens, hoe gek ook, het meer een kinderfilm voor volwassenen is dan voor kinderen. Kubo was ook genomineerd voor de prijs ‘Best Movie for Grownups Who Refuse to Grow Up’ 😉

Het geheel is sprookjesachtig maar ook wel een tikkeltje duister. Ik heb zoals gezegd echt genoten van Kubo en het Magische Zwaard en zou hem ook weer kijken omdat er zoveel te zien is wat details en beeld betreft dus het verveelt niet. Oh ja en ik vind de soundtrack ook zo mooi!! Het nummer is een Beatles nummer, in dit geval gezongen door Regina Spektor.

https://www.youtube.com/watch?v=8hUOKjy-9-o

Algemene info

Regie: Travis Knight

Stemacteurs: o.a Charlize Theron, Rooney Mara, Art Parkinson, Ralph Fiennes

Stemacteurs NL: o.a Noortje Herlaar, Kim van Kooten, Roman Derwig, Benja Bruijning

Speelduur: 102 minuten

Kubo winactie

Winactie

Helaas is deze winactie verlopen! De winnaar heeft een e-mail ontvangen.

Wij mogen 1 DVD van Kubo en het Magische Zwaard weggeven. Winnen is heel makkelijk: Laat hieronder een reactie achter!

Extra kans:

 • De winactie delen op Facebook is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op!
 • Srsck volgen op Instagram levert ook een extra win kans op.

Jouw naam kan dus maximaal 3 keer in de hoed 🙂

Deze winactie is open voor deelnemers uit NL en BE. De winactie loopt tot en met zondag 12 februari door. De winnaar wordt op Facebook bekendgemaakt en ontvangt op 13 februari een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

S_icon_200pxl

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Anita te Gussinklo schreef:

  Leuk, ik heb de actie gedeeld op Facebook en volg op Instagram

 2. Ik doe heel graag mee voor onze tweeling Lucas & Eva 😀 Ik doe mee via Facebook en volg via Instagram (@lindaenbjorn) 😀

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Ik ben een beetje een snob en kijk eigenlijk uit principe niet naar animatie… Maar deze lijkt me toch wel mooi.

 4. Marian B schreef:

  Super voor de kids op een koude dag zoals deze 😉 Warme chocolademelk erbij wat wil je nog meer!

 5. Lijkt mij een fijne film voor het hele gezin voor op een luie pyjama zondag

 6. Ooooohhhh… ja, deze dvd wil ik heel graag winnen! Ik kende het niet eens, maar het klinkt echt fantastisch. Coraline is namelijk ook één van mijn favo animatie films. Die vind ik al zo schitterend verfilmd en dan ook helemaal met dat duister tintje. Dit klinkt ook prachtig. Ik hoef niet eens een trailer te zien om te weten dat de stijl me helemaal gaat aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.