Ga naar de inhoud
Home » Mistresses | serie op Videoland en Pluspakket

Mistresses | serie op Videoland en Pluspakket

mistresses

Als zichzelf respecterende filmliefhebber mag je niet zeggen dat je van soaps houdt maar hee, een goede soap op zijn tijd is echt zo erg nog niet. Lekker verstand op 0, zo nu en dan lachen om de overdreven acteer skills, en genieten van de zoveelste dode die toch weer uit de dood herrijst want we hadden eigenlijk nooit een lichaam gevonden of om Pietjepuk die toch de tweelingzus van Patatjepuk blijkt te zijn maar die het ondertussen wel gedaan heeft met Hans die de verborgen zoon is van Piet. Geweldig toch?

Nou niet altijd dus. bespaar je de moeite, Mistresses hoef je niet te kijken. De vier seizoenen van deze veredelde soap kijken weg als een zak Bugles. Je vindt het niet lekker maar je blijft het toch eten. Achteraf blijft die nasmaak iets te lang aanwezig. En wanneer je eindelijk door de vier seizoenen heen bent, dan krijg je nog een mooie verrassing toe (Not!).

Het verhaal

Mistresses is een Amerikaanse serie (2013-16) gebaseerd op een Engelse serie (ja, daar heb je het al – waaaarom?!). Nu te zien op Videoland en Pluspakket. Het gaat over vier onafscheidelijke vriendinnen die lief en leed met elkaar delen. Je hebt zussen Savi (Alyssa Milano) en Joss (Jes Macallan die Ava speelt in DC Legends), psychologe Karen (Yunjin Kim die vooral bekend is uit Lost) en April (Rochelle Aytes). Ze zijn ergens in de dertig en maken, vooral op liefdesgebied, heel wat mee.

mistresses recensie

Tijdens de vier seizoenen volg je de veranderende verhoudingen, nieuwe relaties, kids en partners, nou ja de soap-usual. Na afloop van de serie zul je je partner overigens nooit meer vertrouwen want in Mistresses wordt al snel duidelijk dat iedereen maar dan ook echt ie-de-reen wel eens vreemdgaat.

Savi’s vervangingspogingen

Na twee seizoenen gaat Savi op reis en ze komt ook niet meer terug (met andere woorden: de opnames werden verplaatst naar Canada en Alyssa Milano dacht ‘zoek het maar uit’). Vanaf dat punt merk je dat de makers echt op zoek gaan naar een vierde ‘vriendin’ maar dat komt nooit echt verder dan een tijdelijke bijrol.

In seizoen 3 is dat Calista Raines (Jennifer Esposito), een tegenstrijdig personage, raar uitgewerkt, maar wel eentje met een mooie stem en goede styling! In seizoen 4 krijgen we dan Kate (Tabrett Bethell – bloedmooie dame die ik niet kende maar even tussendoor, wat is dat voor een voornaam? Tabrett?). Ook geen geweldige rol overigens, een beetje zo’n kinderachtig verwend kreng.

tabrett bethell mistresses

Geen einde + geen einde = geen einde

Inmiddels ben je dan bij seizoen 4 aanbeland en denk je, nu ga ik Mistresses tot het einde kijken ook want ik ben nu toch wel benieuwd hoe het gaat eindigen. En ja, daar komt ie, aflevering 13 seizoen 4 eindigt en je denkt: “huh? is er dan een 14e aflevering waar ik overheen heb gekeken?”.

Maar nee, die is er niet want de serie is dus na het vierde seizoen niet verlengd. Nieuw geïntroduceerde actrice Hina Abdullah kreeg iets van 25 seconde zendtijd. Mistresses eindigt dus eigenlijk niet. Het stopt werkelijk heel abrupt.

Dit is dan ook de reden dat je er gewoon niet aan moet beginnen. Ik vind sowieso niet dat series zomaar gestopt zouden moeten worden. Wanneer besloten wordt om een serie niet te verlengen, maak dan op zijn minst een afwikkelende aflevering. Het is zo frustrerend anders! Er was vroeger een serie, die liep van 2004 tot 2007, The 4400. Ik was verslaafd aan die serie. Wachtte elke weer braaf op de nieuwe aflevering (ja, oldschool hè) en ik vond het geweldig. Werd het na seizoen 4, na een enorme cliffhanger, ook niet verlengd. Neeeeeeeee…….

Kijken of niet kijken?

Ik zeg ‘niet kijken’ maar al met al, Mistresses is een prima serie als je geen zin hebt om heel moeilijk na te denken en gewoon wilt genieten van mooie jurken, lekker weer en over the top verhaallijnen. Besef alleen wel dat de serie heel plotsklaps beïndigd wordt.

Heb jij Mistresses gezien? Houd je van soaps? En wat vindt jij ervan als ze een serie zomaar bruusk laten eindigen?!

3 reacties op “Mistresses | serie op Videoland en Pluspakket”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »