Ga naar de inhoud
Home » Populaire Netflix-serie Wednesday is echte tienerserie

Populaire Netflix-serie Wednesday is echte tienerserie

Wednesday Netflix hit

De Netflix-serie Wednesday is enorm populair, vooral onder jongeren. De serie is een spin-off van The Addams Family en vertelt het verhaal van dochter Wednesday Addams. Ik zal meteen met de deur in huis vallen, ik ben geen fan van de serie. Het is mij te puberig. Ik vond het vooral leuk om de enige echte jaren 90 Wednesday, Christina Ricci, terug te zien. Zij speelt de rol van één van de docenten op school. Ook positief, de regie is on point. Het zag er allemaal weer lekker Tim Burtonesque uit, met geweldige decors en details zoals het raamwerk in Wednesday’s kamer en de open haard in de kamer van de directrice. Verder is het gewoon je voorspelbare high school drama, in een donker jasje.

Spin-off van The Addams Family

Voor Wednesday’s ouders Morticia en Gomez en broertje Pugsley zijn er kleine rollen weggelegd. Zelfs oom Fester komt even kort langs. Thing daarentegen wist een wezenlijke rol te bemachtigen. Misschien ben ik gewoon een oude lul, hè, maar in mijn optiek is de serie een typische tienerserie en heeft het niets te maken met The Addams Family. De serie Wednesday gaat over een meisje dat niet goed kan aarden op haar school. Ze komt op een nieuwe school waar er vriendschappen ontstaan, hier en daar een romance, wat gezeik met haar ouders. De thema’s die voorbijkomen zijn ‘anders zijn’ en geaccepteerd worden, jezelf vinden, je onzekerheden overwinnen. Kortom, een tienerdrama maar dan eentje met ‘normies’ en ‘outcasts’.

De normies zijn de gewone dorpelingen en de outcasts zijn scholieren met buitengewone krachten. Zo lopen er onder meer zeemeerminnen en weerwolven rond op de school. Het deed me een beetje denken aan die poppen van vroeger, Monster High. Op een gegeven moment wordt er door de sheriff een grap gemaakt over dat Wednesday net Velma is, je weet wel die knappe kop uit de animatieserie Scooby-Doo. En eigenlijk is dat het precies. Er is een mysterie en dat wordt opgelost door een slimme eigenwijze tiener en haar vrienden. Het enige verschil is dat deze tiener ondankbaar is en nooit eens glimlacht.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLPYL45Zbf4

Jenna Ortega en het dansje

Jenna Ortega speelt Wednesday in de Netflix-hit. De 20-jarige actrice acteert al sinds ze 9 jaar oud is. Je zag haar onder meer in de series Jane the Virgin en You en in The Babysitter: Killer Queen, maar Wednesday is haar grote doorbraak. Ik las ergens dat ze binnen een week na de release van de serie maar liefst tien miljoen volgers erbij kreeg op Instagram. Zo dan!

In de vierde aflevering (als ik me niet vergis) danst Wednesday op een feestje op een zombieachtige manier op het lied Goo goo muck terwijl ze emotieloos kijkt. De ‘Wednesday dans’ werd enorm groot op TikTok. Zelfs Lady Gaga waagde zich eraan. Sja kijk, bij dit soort dingen voel ik me echt een oude doos want ik vind niks aan dat dansje…

The Addams Family uit de jaren 90

Kijken of niet kijken

De serie Wednesday is vermakelijk en kijkt lekker weg, maar het is een gewone tienerserie – niks bijzonders. Als je van die high school films en series leuk vindt, dan zul je Wednesday ook kunnen waarderen. De muziek is goed gekozen en zoals gezegd zijn ook de regie en sets top. Het monster ziet bovendien grappig uit, heel erg Tim Burton.

Het is dat er een paar vieze/enge momenten zijn, anders was het een prima (avontuurlijke) kinderserie geweest. Kortom, niks bijzonders maar prima voor een regenachtig weekend wanneer je op zoek bent naar een ongecompliceerde tienerserie.

Heb jij de serie Wednesday al gezien? En heb jij de jaren 90 versie van The Addams Family gezien?

5 reacties op “Populaire Netflix-serie Wednesday is echte tienerserie”

  1. Wij kijken de serie en zitten nu aan aflevering 5 denk ik. Ben wel benieuwd hoe de serie eigenlijk eindigt. Ik vond hem wel leuk, de humor er in spreekt me wel aan. Het is eens iets anders dan een andere serie.

  2. Haha! Jouw recensies wil ik echt lezen met een bak popcorn erbij. Ik vind het bijna nog vermakelijker als de serie. Wij vonden bijna de hele cast super slecht gecast maar van een paar was ik wel fan. Dat dansje vond ik trouwens ook vreselijk maar intrigerend tegelijkertijd.

    Wij vonden het best vermakelijk en verheugen ons op het 2de seizoen. Lekker stom wegkijken tv.

  3. The Addams Family uit de jaren 90 blijft mijn favoriet, ondanks dat het niet het beste script had. De acteurs maakten de film wat mij betreft.
    Ik wil deze serie ook wel kijken, vanwege Tim Burton, maar de trailer viel me tegen. Catherine Zeta-Jones als Morticia kon me niet bekoren en kwam wat negatief of denigrerend over toen ze over haar kind sprak. Heel anders dan mijn stijlicoon zoals gespeeld door Angelica Huston destijds. Weet niet of ik daar aan kan wennen. Ik zie het iconische van Wednesday’s dans uit de serie ook niet zo, maar ik ben ook gewoon een oude taart.
    Cinema Therapy heeft trouwens een grappige analyse gemaakt over de relaties in de 90s films, te zien op youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »