Boekentip: De Vampierzusjes – Hartsgeheimen

vampierzusjes kinderboek

Geschreven door Little Miss (11 jr)

Vampieren zijn tegenwoordig heel erg IN! Je ziet ze overal zoals in: Hotel Transylvania, The Vampire Diaries, Twilight, Draculaura, Dark Shadows, en… De Vampierzusjes! Tot nu toe zijn er 4 delen van de boekenreeks van de Vampierzusjes. Ik heb “Hartsgeheimen”, het 4e deel, gelezen en ik vond het heel leuk!

Kinderboek vampierzusjes
Deel 4 van de Vampierzusjes: Hartsgeheimen

Hartsgeheimen gaat over Silvania en Dakaria (Daka) Tepes. Ze zijn zusjes en half vampieren! Hun vader, Mihai Tepes, is een volbloed vampier. Hun moeder, Elvira Tepes, is een mens. Silvania wilt heel graag een mens zijn terwijl Daka’s grootste wens vampier worden is!

Maar op een dag gaan ze met hun vrienden Helene en Ludo, die ook speciale krachten hebben, naar de kermis. Daar gaan ze naar een waarzegger. Hij voorspelt verschrikkelijke dingen en later gebeurt er iets vreemds. Silvania’s hoektanden groeien als een gek en opeens verlangt ze naar de ampulletjes bloed van Mihai. Daka kan ineens niet meer vliegen en haar bleke huid verdwijnt langzaam maar zeker! Heeft dit soms iets met de waarzegger te maken?

Het boek is spannend en best wel grappig.  Ik vond het verhaal heel goed bedacht. Ik heb ervan genoten. Mijn lievelingspersonage was Helene omdat elke keer dat ze in het boek voorkwam was ze grappig. Niet dat ze echt humor heeft maar ze is echt een leuk personage, een beetje met haar hoofd in de wolken.

Deel 2 van de Vampierzusjes: Een smakelijk avontuur
Deel 2 van de Vampierzusjes: Een smakelijk avontuur

De andere delen van de boekenreeks heten: Een vriendin om in te bijten (deel 1), Een smakelijk avontuur (deel 2) en Een bijtend probleem (deel 3). Ik vind de titels wel humor, jullie ook?

Er komt een film van de Vampierzusjes! Hij komt in April in Nederland en Belgie uit. Bekijk maar de trailer, volgens mij wordt het heel leuk. Het is wel een Duitse trailer want het is eigenlijk een Duits boek.

Het boek is geschreven door Franziska Gehm en in het Nederlands vertaald door Leny van Grootel. Op Wikipedia vind je meer informatie over de boeken en de film!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »