The Gentlemen op Pathé Thuis | Chantage, drugs en vette styling

filmrecensie pathe thuis

The Gentlemen, de nieuwste film van Guy Ritchie, heeft maar kort in de bioscoop gedraaid. Door de coronamaatregelen sloten de bioscopen al vrij snel na de release de deuren. Niet getreurd, de film is nu alweer op Pathé Thuis te zien. Ik kijk eigenlijk nooit naar Pathé Thuis maar ze hebben op het moment een tof initiatief waarbij je elke dag één gratis film krijgt, en toen viel mijn oog op de komische misdaadfilm. Werkt toch goed zo’n gratis weggever, want voor ik er erg in had, had ik The Gentlemen gekocht.

Stoere mannen, grote praatjes

De Amerikaanse drugshandelaar Mickey Pearson (Matthew McConaughey), runt een marihuana-imperium in Londen. Hij is na al die jaren wel toe aan wat rust en beslist met pensioen te gaan. Wanneer hij op zoek gaat naar een koper voor zijn bedrijf, komt hij terecht in een web van leugens, intriges en moord. Met andere woorden, er wordt heel wat geschoten en gescholden. Dan probeert er ook nog eens een lowlife detective (Hugh Grant) Pearson te chanteren.

De cast van The Gentlemen

De hoofdrollen worden vertolkt door Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Hugh Grant, Michelle Dockery (haar rol zou oorspronkelijk gespeeld worden door Kate Beckinsale maar Beckinsale stopte al snel door persoonlijke omstandigheden), Colin Farrell en Henry Golding. Ik heb bijzonder genoten van de acteurs, moet ik zeggen.

Ik ben normaal niet zo’n fan van Hugh Grant maar ik vond hem super als valse gluiperd (en damn, dat is behoorlijk wat dialoog wat die man uit zijn hoofd moest leren! Chapeau!). Colin Farrell en McConaughey waren net zo geniaal als altijd. En ook de andere heren (en dame) deden het top en waren in hun element.

Ik had alleen wat moeite met Jeremy Strong als Matthew – niet omdat hij zijn rol niet goed speelde want dat deed hij absoluut wel maar omdat hij als twee druppels water op mijn buurman leek. Ik kan nooit meer normaal naar mijn buurman kijken.

Ook leuk om te melden: de dame die de kleine bijrol van Laura vertolkt is Eliot Sumner, de dochter van Sting. Heel apart uiterlijk heeft ze. Sting speelde zelf eerder in een Guy Ritchie film, namelijk in Lock, Stock and Two Smoking Barrels in ’98.

Humor, styling en dialoog

Weet je wat ik niet zo goed begrijp van The Gentlemen? Ik had er tot nu toe voornamelijk negatieve kritiek over gehoord. Maar ik vond het dus echt een hele goede film. Er gebeurt van alles, lekkere tempo, actie maar ook humor. Politiek correct is wel mijlenver te zoeken in de film dus daar moet je wel tegen kunnen.

Ik heb in ieder geval een paar keer dubbel gelegen en dat gebeurt mij niet zo vaak bij films. Ik denk dat mensen de film al snel vergelijken met eerder werk van Guy Ritchie zoals Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) en Snatch (2000). Sindsdien heeft Ritchie gewerkt aan commercieel spul zoals King Arthur en Aladdin en hij heeft zijn eerste films eigenlijk nooit meer weten te evenaren. The Gentlemen is wel ergens ‘terug naar de roots’ maar dan twintig jaar later en dat voel je.

recensie the gentlemen

De film steekt goed in elkaar. Het verhaal wordt verteld door Fletcher en dat is niet altijd even betrouwbaar wat voor leuke beelden zorgt. Over de scherpe dialogen is ook goed nagedacht.

Hulde ook voor de styling, echt zo goed. Als voormalige styliste let ik er altijd erg op in films en deze keer werd ik er heel erg blij van. Zo hee, dat Colin Farrell nog steeds zo sexy kan zijn terwijl hij een soort van geruit pyjama-achtig huispak rondloopt…..Hoe kan dat?!

Kijken of niet kijken

Ja, ik zeg kijken. Ik vond het een topfilm. Ben jij nou iemand die het een rotfilm vond, laat me even weten in de comments wat je er zo kut aan vond. Ben er echt benieuwd naar.

13 gedachten over “The Gentlemen op Pathé Thuis | Chantage, drugs en vette styling

  1. Ik ken deze film niet maar ben dol op Matthew McConaughey en Hugh Grand ( sorry ;)) dus wat dat zou ik hem moeten zien. Wij kijken nu de serie True Detective, hebben net de eerste serie met Matthew McConaughey gezien hier was hij ook weer zo goed in! je snapt het toch wel eens niet met films dat mensen het niks vinden en jij denkt, prima film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »