Amélie film
| |

Wes Anderson, Amélie en mijn interieur

Sinds onze verhuizing in oktober heb ik het idioot druk gehad. Na een vrij stil jaar op werkgebied, kreeg ik aan het einde van het jaar meerdere opdrachten achter elkaar waardoor ik 8 dagen per week draaide als je naar het aantal uren kijkt – dus ook ‘s avonds en ‘s ochtends en in de weekenden. Conclusie: het verven en inrichten moest even wachten. Ik heb alleen tijd gehad om mijn werkhoek in te richten (jungle vibes!) en de kamers van de jongens. Dat had prio. Nu ik het iets rustiger heb, ben ik aan het oriënteren wat ik wil met de woonkamer slash mijn slaapkamer. Ik denk richting een Wes Anderson interieur….

Kleurrijk en Boheems

Zoals de trouwe volgers wel weten zijn we niet erg van het minimalisme hier in huis. Onze interieur is kleurrijk en druk, een beetje hippie chic, een snufje retro, veel kunst aan de muren en muziekinstrumenten en reis souvenirs door het hele huis heen.

Ik houd van interieurs à la Amélie Poulain en zo’n beetje elke Wes Anderson film. Oh ja, weet je welke film ook – verbazingwekkend – geweldige inrichtingsinspiratie biedt? Nanny McPhee! Die kleuren!

Het lukt me niet om mijn post in te sluiten dus geen swipe mogelijkheid, sorry 🙂

Ons huisje straalt warmte uit door de vele doeken en tapijtjes die we hebben. Wat dat betreft is het een echt Boheems interieur. Fysiek is het helaas wat minder warm in huis. Wat het eigenlijk is, is dat de plafonds in de woonkamer heel hoog zijn maar in de slaapkamers van de jongens niet. Dus dan heb ik het hier koud, verhoog ik de thermostaat, maar dan zweten zij hun kamer uit!

wes anderson sets
Jude Law in The Grand Budapest Hotel

Een beetje warmte erbij

Ik denk dat ik dat probleem oplos door in alleen mijn kamer/woonkamer een keramische kachel te plaatsen want dan krijg ik hier een beetje warmte erbij zonder dat het bij hun een sauna wordt. En werkelijk, hoe tof is deze pastelblauwe retro kacheltje? Ik ben verliefd! De keramische kachel beschikt over een thermostaat én een ventilator voor koude lucht, waardoor je de kachel ook in de zomer kunt gebruiken. Je hebt er eentje van 24,95 en eentje van 49,-. Ik moet nog kijken wat precies het verschil is.

Retro keramische kachel

Ik dacht er ook aan om een houtkachel te kopen maar dat is voor nu even super boven budget. Dan moet ik 12 dagen in de week gaan werken ofzo 😉 Maar sfeervol zijn ze wel. Die hieronder bijvoorbeeld, die zou zo in een Wes Anderson film voorbij kunnen komen!

Wes Anderson sfeer

Ja, want die beste Wes Anderson heeft wel kaas gegeten van set design. Het zit hem vooral in de kleuren maar ook in de symmetrie en natuurlijk de vintage vibe.

Grand Budapest hotel interieur

Rood/roze

The Grand Budapest Hotel won in 2014 de Oscar voor beste productieontwerp. Helemaal terecht natuurlijk. De set van deze film is geweldig! Veel rood, roze, snoeperige kleurtjes en Art Deco details. Adam Stockhausen was verantwoordelijk voor het productieontwerp en Anna Pinnock voor de set decoratie. Je zult zo’n meesterwerk maar op je cv hebben, chapeau!

Wes Anderson woninginspiratie

Stockhausen werkt vaker mee aan Wes Anderson producties. Hij deed het productieontwerp van onder meer Moonrise Kingdom en The French Dispatch waar we helaas nog even op moeten wachten.

The Royal Tennenbaums rood

In The Royal Tenenbaums zien we ook veel rood en 70s details. Er hangt een masker in de kamer van Margot, die ik ook in huis heb hangen. En dat zebrabehang had er ook zomaar kunnen hangen haha, I love it, past helemaal goed in een Wes Anderson interieur! Het masker nam mijn tante ooit mee uit Nigeria voor mijn moeder en die belandde uiteindelijk bij mij. Ik vond dat masker een beetje eng toen ik nog kind was maar ik vind het nu een gaaf ding.

inrhciting huis boheems

Geel/oranje/bruin

Fantastic Mr. Fox is een en al geel- en bruintinten. Zelfs in een stop-motion naar een verhaal van Roald Dahl is de inrichting in de huizen van de vossen on point!

In de short Hotel Chevalier overheerst ook de kleur geel maar daar is de stijl 180 graden anders. Chique en klassiek. Niet mijn ding in principe. Fast forward.

Wes Anderson interieur

In de categorie ‘zoet’ en Pastel, zijn er ook enkele reclames waar Wes Anderson voor verantwoordelijk is, zoals Candy for Prada met Léa Seydoux. Geweldig qua styling ook, deze!

Blauw/groen

The Darjeeling Limited is soort van mijn droom. Ik houd van treinen, ik houd van kleur, ik houd van reizen, ik houd van Wes, ik houd van deze film! Let op alle kleine details, er is aan alles gedacht, op alles gelet. Echt een bron van inspiratie, voor details in de inrichting kun je hier zeker wat mee.

Blauw en groen overheerst maar het is eigenlijk een en al felle kleuren in deze film, er zijn ook een paar geweldige rood/oranje combinaties.

wes anderson interieur

In The Life Aquatic with Steve Zissou komt er een wel hele bijzondere ‘sauna’ langs zoals je hieronder kunt zien. Op de site van Marc Friedman, die de productie designer was voor de film kun je geweldige behind the scenes foto’s zien. Hij deed ook Darjeeling overigens, dus die kun je ook op die site opzoeken.

Wes Anderson interieur
(c) Marc Friedman

Amélie Poulain

Een film waar ik ook eindeloos woninginspiratie uit kan putten is Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Nanny McPhee, de Wes Anderson films en Amélie zijn totaal verschillende soorten films maar ze hebben rijk kleurgebruik gemeenschappelijk, evenals warmte – ze voelen als een warme cocon op de een of andere manier – én lekker veel aparte vintage geïnspireerde objecten.

Amélie wooninspiratie

Wat vinden jullie van zo’n ‘Wes Anderson interieur’ en van veel kleur in huis? Houden jullie ervan of worden jullie er juist onrustig van?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik heb ook nogal een hippie huisje, zeg ik weleens…
    Ik vind het bijzonder origineel om een blog te wijden aan films waar je inspiratie uit haalt voor je wooninrichting.

  2. Ik vind dit soort inrichtingen prachtig in films, want goed voor de sfeer. Maar ik moet er niet aan denken het in mijn eigen huis te hebben. Ik zou er totaal overprikkelt van worden. Ik houd van licht, strak en eenvoudig. Door anderen ook wel “koud” en “ikea-bouwdoos” genoemd….

  3. Geweldig dat je je inspiratie voor het huis uit films hebt gehaald.
    Maar wel lastig om je kamer met een hoog plafon warm te krijgen. Ik hoop dat het gaat lukken met een extra verwarming erbij.

  4. Ik vind het persoonlijk prachtig!! Ik heb wel een retro look thuis maar dit gaat iets te ver. Ik zou anders overprikkeld worden, denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.