Biopic over Whitney Houston
|

Naar de bioscoop in de kerstvakantie

Wil je naar de bioscoop in de kerstvakantie? Er draaien heel wat leuke films op het witte doek deze maand, dus dat komt wel goed. Er is voor iedereen wel iets, voor jong en oud, van het 3D-onderwaterspektakel Avatar: The Way of Water en de duistere ‘kerstfilm’ Violent Night tot aan de muzikale I Wanna Dance With Somebody. 

I Wanna Dance With Somebody

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie is een biopic over zangeres Whitney Houston. Naomi Ackie vertolkt de tol van Whitney Houston. Je kent haar o.a. van The End of the F***ing World en Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker. Ackie zingt vrijwel niet in de film, voor 95% van de zang is de echte stem van de legendarische zangeres gebruikt. We volgen het leven en de zangcarrière van Whitney in I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie. Het is een feest van herkenning voor kijkers die, zoals ik, in de jaren 80 zijn opgegroeid. De film is net als het leven van de popicoon een opeenstapeling van ups en downs. Vanaf 22/12 in de bioscoop.

Triangle of Sadness

Ok, kan iemand mij uitleggen waarom Triangle of Sadness alleen in de kleinere bioscopen draait? De geniale film won de Gouden Palm op de Festival de Cannes ffs! Modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een luxe cruise. Aan boord is een divers groepje genodigden, waaronder een Russische oligarch en Britse wapenhandelaren. Het gemeenschappelijke punt? Ze zijn allemaal loaded.

Op de boot worden ze vergezeld door de werknemers/bedienden en een alcoholische Marx-citerende kapitein, gespeeld door Woody Harrelson. In eerste instantie oogt alles als de perfecte Instagram post, maar er is een hevige storm op komst. Letterlijk en figuurlijk. De satire is geschreven en geregisseerd door Ruben Östlund en het draait al in de bios. Mis het niet!

Avatar: The Way of Water

De sequel van het in 2009 uitgekomen epische verhaal speelt zich meer dan tien jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Avatar: The Way of Water vertelt het verhaal van Jake Sully (Sam Worthington), Neytiri (Zoe Saldana) en hun kinderen en de problemen waar ze tegenaan lopen, de gevechten die ze moeten aangaan om in leven te blijven en de tragedies die ze te verduren krijgen. Kortom, goede en slechte tijden op Pandora.

Dit is echt zo’n grootste productie die op een groot scherm gezien moet worden. Het is een leuk uitje met het hele gezin. Avatar: The Way of Water draait al in de bioscoop.

Violent Night

Heb je niets te doen met kerst en wil je er een kerstfilm tegenaan gooien? Violent Night is een duistere kerstthriller met een duidelijke boodschap: zet altijd in op rood. Een team huurlingen gijzelt op kerstavond een rijke familie. De moordlustige gekken hebben daarbij geen rekening gehouden met de kerstman, gespeeld door David Harbour (Stranger Things). Ze komen er snel achter dat de lieve kindervriend ook een heel andere kant heeft. De film draait al in de bios. Laat je kinderen wel thuis voor deze kerstfilm 🙂

Faithfully Yours

Voor de liefhebbers van Nederlandse films, raden we de nieuwe Nederlandse thriller Faithfully Yours aan. Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap) gaan geregeld samen even een weekendje weg naar België. Tijdens deze weekenden gaan ze los. Puur voor de ontlading gaan ze vreemd en ze houden daarna elkaar het hand boven het hoofd. Ze zijn elkaars beste alibi. Wanneer Isabel tijdens een van die weekendjes ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in een web van leugens. Vermakelijk en eens even wat anders voor een Nederlandse film, al had ik heel graag een Nederlandse titel gezien. Vanaf 22/12 te zien in de bios.

Mulholland Drive

Ok, dit is je kans om dit meesterwerk van David Lynch eens in de bioscoop te zien. De cultklassieker Mulholland Drive heeft een uitgebreide restauratie gehad en kan er nog eens 20 jaar tegenaan. Bette Elms (Naomi Watts) is een ambitieuze actrice die haar geluk beproeft in Hollywood. Vlak na haar aankomst staat de mysterieuze Rita (Laura Harring) bij haar op de stoep. Ze heeft een auto-ongeluk gehad en is haar geheugen kwijt.

Rita is doodsbang en is duidelijk op de vlucht, maar voor wat? Wat is haar verhaal? En is Bette zelf wel wie ze denkt te zijn? Lynch werd destijds voor de film in Cannes gelauwerd als Beste Regisseur voor dit surrealistisch pareltje. Vanaf 22/12 te zien in de bioscoop.

Freaks Out

Rome, 1943. Matilde, Cencio, Fulvio en Mario leven als een familie in het circus van spreekstalmeester Israël. Wanneer deze plotseling verdwijnt, blijven de vier ‘freaks’ alleen achter in de door de nazi’s bezette stad. Freaks Out is een wilde Italiaanse film waar er van alles gebeurt: superkrachten, nazi’s, bloed, insecten, een pianist met 12 vingers, liefde, een kleine man met een grote…Nou ja, kijk zelf maar. Deze unieke film draait vanaf 5 januari in de bioscoop, dus net op de valreep tijdens de kerstvakantie.

Wil de Krokodil

Wil de Krokodil draait al sinds begin december in de bios maar als je nog niet geweest bent, dan is het wel een leuke film om met jonge kinderen naartoe te gaan tijdens de kerstvakantie. Josh heeft veel moeite om te wennen aan zijn nieuwe school en om vrienden te maken, nadat hij met zijn gezin naar New York verhuist. Gelukkig ontdekt hij op zolder Wil de zingende krokodil, die al snel zijn steun en toeverlaat wordt.

Hotel Sinestra

En nog een Nederlandse film met Elise Schaap, deze keer een avontuurlijke en winterse familiefilm. Wanneer de 11-jarige Ava (Bobbie Mulder) in een boze bui tijdens een skivakantie in Hotel Sinestra haar overbezorgde ouders weg wenst, blijken de volgende morgen alle volwassenen verdwenen. Hartstikke leuk voor even, maar veel minder grappig als het zo blijft. Ava en haar nieuwe vrienden zetten alles op alles om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren. Hotel Sinestra draait al in de bios.

De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens

Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation een nieuw avontuur met de melk drinkende, roekeloze, onbevreesde katachtige in De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens. Onze gelaarsde kat blijkt inmiddels al 8 van zijn 9 levens te hebben verspeeld. Om die levens terug te krijgen begint de beruchte kat (Antonio Banderas/Jon van Eerd) aan een spannende reis om de wensster te vinden. Hiervoor krijgt hij hulp van zijn voormalige partner en aartsvijand, Kitty Poezelpootje (Salma Hayek/Anna Drijver). Dit is echt een film voor het hele gezin, hartstikke leuk voor de kleintjes maar stiekem is de nieuwste avontuur in het Shrek universum bijna nog leuker voor volwassenen! Vanaf 21/12 te zien in de bios.

Ga jij naar de bioscoop in de kerstvakantie? Welke film zou je graag willen zien?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Claire schreef:

  Ik kan niet wachten om I Wanna Dance With Somebody te zien! Ik was enorm fan van Whitney.

 2. Ah, hier staan een aantal hele gave films tussen! Ik heb helaas geen kerstvakantie, maar in de avonduren kan ik wel naar de bios gaan. Vind het altijd zo’n leuk uitje.

 3. De film over Whitney Houston lijkt me erg tof om te zien. Ik hou echt van dat soort films

 4. Linda schrijft 't op schreef:

  Wat een handig overzicht, mijn kids willen in de kerstvakantie nog naar de bios. Ik ga het lijstje doorgeven.

 5. Fijn overzichtje! Ik ben afgelopen week naar de gelaarsde kat 2 geweest. Die was echt heel leuk!

 6. Mij lijkt de film van avatar wel erg gaaf. Helaas niet de tijd gehad om naar de bios te gaan.

 7. Ik heb de ffilm van Whitney Houston ook gezien. Fenomenale zangeres, maar ik vond de film nogal oppervlakkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.