Ga naar de inhoud
Home » Winactie: Reis terug in de tijd op History Channel en win het Colosseum

Winactie: Reis terug in de tijd op History Channel en win het Colosseum

colosseum serie

Geschiedenis was mijn favoriete vak op school en later studeerde ik politicologie. Ik houd nou eenmaal van geschiedenis, van achtergrondverhalen om te begrijpen hoe een situatie zich ontwikkeld heeft of wat de achtergrond is van spanning of oorlog in een regio. Ik ben dus zo’n mens die vrijwillig History Channel opzet. Iets dat mijn kinderen maar niet kunnen begrijpen. Liefde voor geschiedenis is duidelijk niet genetisch! Nu heb ik een winactie en een kijktip voor de mede-geschiedenisliefhebbers. Vanaf 7 november is namelijk elke maandag (om 22:20) de serie Colosseum te zien. Het kijkt heerlijk weg én je leert ervan. Het is een interessante en spannende serie. En als je het leuk vindt, dan kun je ook je eigen Colosseum winnen.

Legendarische arena

Je raadt het al, de serie Colosseum gaat over de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk, maar dan gezien door de ogen van de mannen en vrouwen die in het Colosseum vochten. Inclusief knappe Christian Bale look-a-like gladiator. De gladiatoren leefden als slaven onder erbarmelijke omstandigheden. Eerst waren alleen krijgsgevangenen, slaven of misdadigers gladiatoren maar later konden ook vrijgeborenen gladiator worden. Ze vochten voor het vermaak van anderen maar soms werden gladiatoren zelfs ingezet tijdens oorlogen.

Het woord gladiator is afgeleid van gladius, wat zwaard betekent in het Latijn. Het betekent dus zwaardvechter maar ze vochten ook wel met andere wapens. Elke aflevering gaat over één van de in totaal acht hoofdpersonen. Het zijn echte verhalen die plaatsvonden over een periode van enkele honderden jaren. Wist je dat er ook vrouwen in het Colosseum hebben gevochten? Volgens mij waren ze dat in mijn schoolboeken vergeten te vermelden. Ik las op Wikipedia dat historici schatten dat in de loop der jaren in het Colosseum tussen de 300.000 en 500.000 mensen zijn gestorven.

Win een 3D puzzel van het Colosseum (gesloten)

Helaas! Deze actie is gesloten. De winnaar heeft een e-mail ontvangen.

Ter ere van de release van de serie op History Channel mogen we een 3D puzzel van het Colosseum ter waarde van 52 euro weggeven. Cool ding, mét licht. Om kans te maken vertel je ons hieronder of op Instagram wat jouw naam zou zijn geweest als je gladiator was ten tijde van het Romeinse Rijk. That’s it! De winactie loopt t/m 30-10-2022.

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

** Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen **

Meer winnen? Kijk even hier!

83 reacties op “Winactie: Reis terug in de tijd op History Channel en win het Colosseum”

 1. Wat een geweldige puzzel. Het lijkt me onwijs moeilijk, maar ik doe graag mee voor mijn schoonmoeder die gek is op puzzelen. Hoe ik zou heten als gladiator? Maximus dan maar! 😉

 2. Ik hou ook wel van geschiedenis maar ben nogal selectief. Het Romeinse Rijk vind ik super interessant en ik ken heel veel van het Oude Egypte. Leuke puzzel, een 3D puzzel heb ik zelf nog nooit gedaan.

 3. Mijn dochter vind deze puzzel te gek! Zeker sinds ze latijn en grieks op school heeft. Haar naam zou power puela zijn, een mooie mix van heden en verleden.

 4. Mijn naam klinkt als Grace voor jouw land. Anna-ush – dat wil zeggen, genade. De wereld zou me dan herkennen als een oneindigheid en een wonder dat genade schenkt aan haar natie. Annaus – dat wil zeggen, degene die genade draagt.

 5. Ja! Ik zou Amandus heten. Dat betekent “zij die bemind moet worden, lieflijk”. Ik denk dat er in die tijd ook heel veel liefde en romantiek was, ipv alleen de strijd van de gladiatoren. Zou mooi zijn als daar eens een verhaal over kwam, hoe ging dat in die tijd.

 6. Hm, als ik vraag Jiri naar Latijn te vertalen, zegt google dat mijn naam “rennen” betekent. Het is dus blijkbaar al een woord dat voorkomt. Ik weet dat Jiri van Georgios stamt en dat het “bewerker van aarde” betekent. Tja, dan zou ik dus zo’n gladiator zijn die net zo lang voor de tegenstander wegrent totdat de tegenstander dood neervalt!

 7. Prachtige puzzel waar ik graag de uitdaging mee aan zou willen gaan. Ik heb nog nooit een 3D puzzel gemaakt maar zou het graag willen proberen want deze is prachtig.

 8. Wat een geweldig leuke puzzel! Ik maak heel graag kans! 🙂

  Als ik gladiator was geweest heette ik waarschijnlijk Herniasses, heb nogal vaak last van de rug….Veel succes zal ik dan ook niet geboekt hebben in die tijd….;)

  Duimen maarr….

 9. Ik maak heel graag kans op de 3D puzzel van het Colosseum. Lijkt mij geweldig om deze samen met mijn kinderen te maken. Wat mijn naam geweest zou zijn wanneer ik gladiator was geweest ten tijde van het Romeinse Rijk?

  Dat is Mirre naar een sterk ruikend kruid wat volgens de legendes door de drie wijzen uit het oosten werd meegenomen als gift voor Jezus.

  Ik volg jullie als mirremeid op instagram.

 10. Zorkius Tiberius Ceasar

  Leuke actie zeg , heerlijk puzzelen tijdens donkere dagen. Sinds de covid ben ik enorm verslaafd aan puzzelen .

 11. Wat een gave winactie! Hier zou ik mijn neefje en nichtje (broer en zus) ontzettend blij mee kunnen maken. Ze willen al heel lang een gave 3D puzzel winnen. Het colosseum zullen ze vast en zeker het einde vinden en een mooi plekje krijgen als deze af is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »