Winactie Capone met Tom Hardy als maffiabaas (gesloten)

film capone recensie

Helaas gaan de bioscopen weer sluiten. We moeten het dus thuis gezellig maken maar dat moet wel lukken, toch? Wij mogen in ieder geval twee dvd’s weggeven van de film Capone met Tom Hardy. Kun je lekker thuis bioscoopje spelen. En ja, de film gaat over Al Capone maar nee, het is niet je typische gangsterfilm.

Stel dus je verwachtingen bij voordat je je aan deze film waagt. Het is een goede film hoor maar het had in principe over wie dan ook kunnen gaan, een schilder, een wetenschapper, een politieman. Heb je Capone gezien en ben je het niet met me eens? Laat het me weten in de comments!

Het einde van Al Capone

De film gaat over jezelf verliezen, over dementie, over terugkijken naar je leven en beseffen dat je je leven vergooid hebt. Met andere woorden, er wordt weinig geschoten maar Tom Hardy stelt niet teleur.

Capone begint niet bij de opkomst van de icoon Al Capone (Tom Hardy) maar focust juist op de ondergang van de Amerikaanse gangster en het laatste jaar van zijn leven.

Na een celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Al Capone sterft uiteindelijk een paar dagen na zijn verjaardag, op slechts 48-jarige leeftijd, op 25 januari 1947.

Al Capone
Chicago Bureau (Federal Bureau of Investigation) – Wide World Photos, Public domain, via Wikimedia Commons

We all pay for our crimes in the end

Er zijn wel meer films die draaien om de menselijkheid achter dit soort iconische maffiosi maar de misdadigers hebben vaak toch wel een sympathieke onderlaag, of ze zijn stoer, sterk en/of krachtig. Denk aan Don Corleone of Tony in The Sopranos.

Er zijn weinig films waarin een misdadiger gewoon een misdadiger is. Geen stoere gast, geen icoon, geen voorbeeld maar gewoon een zielige man die zijn leven verprutst heeft. En dat is Capone.

De cast valt trouwens op, het zijn namelijk niet per se de meest voor de hand liggende keuzes. Linda Cardellini speelt Mae, de vrouw van Al Capone – Kyle MacLachlan is de dokter en Matt Dillon is vriend Johnny. I like!

Winactie Capone (gesloten)

Wil je 1 van de 2 dvd’s van Capone winnen? Vertel ons hieronder (of op Instagram) welk beroep je zou kiezen als je terug in de tijd zou kunnen reizen. That’s it!

Extra kans

Srsck volgen op Instagram is niet verplicht, maar het levert je wel een extra winkans op! Jouw naam kan dus 2 keer in de hoed.

**Om mee te doen aan deze prijsvraag dien je in Nederland te wonen **

Heb je de Capone winactie niet gewonnen maar wil je de film toch graag hebben? De film is sinds vorige week verkrijgbaar op dvd of Blu-ray.

De winactie loopt tot en met dinsdag 10 november. De winnaar ontvangt een e-mail van ons. Let er dus op dat er een correct e-mailadres achterlaten wordt! Succes!

** Meer winnen? Kijk even hier! **

28 gedachten over “Winactie Capone met Tom Hardy als maffiabaas (gesloten)

 1. Ik ben opgeleid als Social Worker maar als ik nog eens de kans kreeg, kiesik voor creatief therapeut of klein kunst academie voor zang en tekst

 2. Als ik terug in de tijd zou kunnen, dan zou ik ‘porder’ willen zijn.
  Ik ben een ochtendmens en kan er soms lol aan beleven om mensen wakker te maken. Fantastisch die chagrijnige gezichten soms hihi.

  Voor degenen die niet weten wat een porder is, hieronder een uitleg:
  Toen de gewone burgers nog geen geld hadden om een wekker te kopen, konden ze een porder bestellen die hen ‘s ochtend wekte. Voor een luttel bedrag maakte deze de mensen wakker door met zijn stok op de voordeur of het slaapkamerraam te tikken.

  Als de slaapkamer zich op de eerste verdieping bevond, gebruikte de porder een lange stok. De afspraak was dat de porder moest blijven porren totdat er een slaperig gezicht voor het raam verscheen. In de 19e eeuw stierf het beroep door de industriële revolutie langzaam uit, maar toch kwamen er in onder andere Amsterdam in de jaren 30 nog porders voor.

 3. Als ik terug in de tijd kon reizen, zou ik professioneel wielrenner willen in de jaren ’40 ’50 van de vorige eeuw. De tijd van Fausto Coppi en Gino Bartelli, het lijkt mij echt geweldig om in deze tijd aan wielerwedstrijden mee te doen met superlange etappes moeilijk berijdbare wegen maar in een tijd waarin wielrenners als echte helden werden beschouwd. Lees het boek van Martin Ross, Heldenlevens.

 4. Dan zou ik niet kiezen voor het geld maar voor iets waarbij ik echt elke dag met een grote smile naar toe ging. Werken in de dierentuin komt daar het beste in uit denk ik. Heerlijk de hele dag met de diertjes bezig, lijkt me geweldig! 🙂

  Duimen maarrr…..Een film met Tom Hardy is altijd leuk om te kijken 😉

 5. Als ik het over mocht doen zou ik graag machinist willen worden. De hele dag op pad en lekker om je heen kijken wat ik als kind al graag deed op school. Ik weet dat de werkelijkheid heel anders is maar dromen mag toch???

  1. Dan zou ik de hofnar zijn🙃. Ongegeneerd iedereen voor de gek houden of met een kwinkslag stevig van repliek dienen! En dat wordt dan nog geaccepteerd ook😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »