Film Bob Marley
|

Bob Marley: One Love in de biopic reeks

Er zijn de laatste jaren zoveel biopics gemaakt, dat het een kwestie van tijd was voordat de volgende zou verschijnen. Na Elvis, Freddie Mercury en Elton John, bleek de keuze op Bob Marley te zijn gevallen. Nu moet ik zeggen dat ik wel enthousiast was aangezien ik jarenlang fan van de zanger was in mijn jonge jaren. Ik was er dan ook als de kippen bij toen de film in de bioscoop verscheen. Het was erg leuk om de geweldige liedjes weer te horen, maar er miste helaas wel echt iets. Het is een kleine film die wat mij betreft geen eer doet aan de bijzondere man die Bob Marley was. Maar evengoed is Bob Marley: One Love een prima film, maar verre van memorabel.

Lashana Lynch

Acteur Kingsley Ben-Adir, die je onder meer kent uit Peaky Blinders, doet het erg goed als de King of Reggae. Hij heeft een bepaald charisma en een lieve maar toch ondeugende blik. Ik vond hem zeker goed gecast voor de rol. Maar wie echt de show steelt is Lashana Lynch die Rita Marley, Bob’s vrouw, speelt. Ze is prachtig en komt supersterk én liefdevol over. Hun relatie staat centraal in de film. Verder schort het vooral op het gebied van het verhaal. Er is namelijk niet echt een verhaal. Het springt een beetje van hot naar her.

Oppervlakkig

De insteek blijft over het algemeen vrij oppervlakkig. Ik denk dat de film sterker was geweest als de focus op één bepaald thema had gelegen of één verhaallijn had gevolgd. De film is nu niet echt boeiend en helaas vrij nietszeggend. Een gemiste kans, zeker gezien het leven van de zanger. Er had zoveel meer uitgehaald kunnen worden.

Bob Marley biopic

(H)Erkenning

Waar ik wel blij van word met dit soort films, is dat zangers die niet zo bekend zijn bij de jongere generaties een soort van tweede leven krijgen. Bob Marley verdiende wat dat betreft zijn biopic. En ik hoop dat meer jongeren zijn muziek nu zullen ontdekken.

De volgende biopic komt overigens ook alweer bijna uit, Back to Black over Amy Winehouse verschijnt in april in de bios.

★★1/2

VS, 2024. Biografie van Reinaldo Marcus Green met Kingsley Ben-Adir, Lashana Lynch, James Norton

De film Bob Marley: One Love is in de bioscoop te zien.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.