14 miljoen

Wanneer ik 14 miljoen euro win: de bucket list

December is echt het loterijseizoen, links en rechts zie je de idiootste bedragen voorbijkomen. Vorige week las ik een artikel over een dame die £148 miljoen had gewonnen, wat een bedrag (!) en daarna kwam er weer iemand op tv voorbij die 14 miljoen had gewonnen. Krumlov zat naast me en vroeg wat ik zou doen met dat geld. Hij vroeg niet wat ik zou doen als ik 14 miljoen zou winnen, nee – hij vroeg wat ik zou doen wanneer ik 14 miljoen ga winnen 😉

loterij

Anyway, ik hield een enorm lang betoog over vriendschap (al je vrienden cadeaus geven is leuk toch?) en gezondheid (want het systeem is ruk en daardoor kan ik al de hele tijd meerdere dingen niet onderzoeken die eigenlijk wel zouden moeten), over een spaarrekening voor de kinderen, een studie voor de kinderen, en een handjevol goede doelen maar toen zei hij: “Ja maar wat zou je kopen? Echt kopen? Voor jezelf – niet voor ons. Zoals schoenen of een auto ofzo” – Oh, we gaan op de materialistische tour.

Ik ben niet bijster materialistisch ingesteld, heb niets met handtassen en schoenen en spul 🙂 maar toen dacht ik aan die twee reizen die ik heel graag ooit met de kids zou willen doen…en ach…aan mijn favoriete ontwerper want die heb ik wel. Ik vind het gaaf om naar die ontwerpen te kijken maar ik hoef het eigenlijk niet in mijn kast (want strijken en stomen en gedoe) maar voor deze ene keer…

De 38 daagse Wereldcruise & Grand Voyages cruise

Dit is een cruise van rederij Holland America Line. Uit Rotterdam naar IJsland en Groenland en uiteindelijke naar de VS en weer terug naar Rotterdam. Lijkt me echt helemaal te gek qua reis. IJsland en Groenland staan al lang hoog hoog op mijn bucket list!! Je bent dus wel 38 dagen onderweg. Heerlijk lijkt me, zo lang op zee.

MS Rotterdam

Sowieso lijkt een cruise met kinderen mij best wel chill. Hoef je niet overal heen te zeulen met alle koffers, alles is onder handbereik, er zijn twee zwembaden en een kids club, 7 restaurants, een bibliotheek, lekker lui. Kost ook niks zeg, slechts € 7248 per persoon voor de minst coole hut haha. Ik wil dan graag de balkonhut maar die prijs is op aanvraag dus toen keek ik naar de suite. Voor mij en de kids komt deze reis dan uit op € 63 752,- maar hee, ik heb 14 miljoen dus schijntje.

Met de Golden Eagle van Moskou naar Wladiwostok

Ok, na de cruise lijkt een treinreis me wel leuk voor ons om bij te komen 🙂 Ik moet oppassen dat mijn 14-miljoen-bucketlist niet louter reizen bevat maar ik zou wel in de verleiding komen hoor met mijn 14 miljoen. En ja, je weet, ik met treinen

Ik las laatst een artikel over mensen die miljoenen winnen en dan gewoon hun baan  behouden evenals hun huurwoning en praktisch niets veranderen behalve dingen als een nieuwe winterjas kopen of zoiets. Zou jij dat ook doen?

golden eagle treinreis
De Golden Eagle

Ik zou reizen, reizen, reizen!! De Golden Eagle is een luxe Russische trein dus eigenlijk is het Transsiberië maar dan ‘op zijn sjiek’.

een Citroën Méhari

Ik zou gaan voor een Toyota Landcruiser, een Unimog of een Citroën Méhari. En dan kanariegeel. Verder boeit het me serieus niet zo, ik rijd niet eens. Ik heb ooit een auto gehad, welgeteld 5 weken lang, het was een PT Cruiser. Was wel een tof ding op zich maar het blijft een auto.

(c) Via La Revue Automobile
(c) Via La Revue Automobile

Het voordeel van de Unimog en de Landcruiser is dat je met een paar aanpassingen heerlijk lang op reis kunt. En de Méhari? Die vindt mijn zoontje eigenlijk vooral leuk. Omdat het geen dak heeft zegt hij. Ik vind het er ook wel chill uitzien, ik houd ook niet zo van een dak op mijn auto, maar wel wat minder geschikt voor dit klimaat.

De kleding

Ten eerste zou ik no way gaan shoppen, ik heb daar zo’n hekel aan en nou ik eindelijk die 14 miljoen heb huur ik een personal shopper in. De dame in kwestie krijgt het wel moeilijk want ik weet precies wat ik wil en dat is meestal net niet wat op dat moment in de mode is. Maar ik maak het wel weer relatief makkelijk want mijn styliste hoeft niet alle ontwerpers af, met Elie Saab en Dolce & Gabbana komen we er wel uit 😉

elie saab
Elie Saab cruise 2017

En ik wil platte schoenen. En Uggs want die zitten lekker. En ik zou regelmatig naar de kapper gaan. Ik ben al 4 jaar niet bij de kapper geweest. Ja, dat zou ik dan wel weer doen.

Ready to Wear Dolce & Gabbana 2017
Ready to Wear Dolce & Gabbana 2017

De kunst

En kijk hoe prachtig dit schilderij van Chagall is, verkocht voor 1,685,000 USD, maar ik zou dat never nooit in mijn huis durven ophangen voor die prijs dus wat moet je ermee? Kan ik beter een paar uur naar het Chagall museum in Nice.

Tim Walker
(c) Tim Walker

Ik zou wel wat mooie foto’s kopen denk ik. Van Eugenio Recuenco en Tim Walker – mijn favoriete fotografen… En een illustratie van Benjamin Lacombe staat eigenlijk ook op de wishlist, het is zo te gek wat hij maakt.

benjamin lacombe
Ondine (c) Benjamin Lacombe

het Eten en de herinneringen

Ik zou vooral dingen doen. Lekker eten, theaters, musea, dingen bezoeken, bezichtigen, ervaringen opdoen, herinneringen maken. Herinneringen zijn zoveel kostbaarder dan een sieraad of een pak geld.

Cappadocia

En ik zou met mijn twee zoons een ballonvaart maken. Ik heb jaren geleden een ballonvaart gemaakt met Dochterlief, in Cappadocia in Turkije. Een onvergetelijke ervaring maar mijn zoons waren toen nog te klein en mochten niet mee. Ik heb toen afgesproken dat wij ook ooit een ballonvaart zouden maken. Vergeet maar dat ik daar nu geld voor heb dus die 14 miljoen zou wel een uitkomst zijn voor die ballonvaart 😉

Wij zouden ook vaak uit eten gaan en ik zou een privé chef nemen. En nooit nooit nooit meer met veel te zware boodschappen van de Appie hoeven zeulen. Daar zou mijn rug blij van worden! Dat is wel heel fijn. En van een goed matras trouwens ook. Ik zou een matras kopen!! 🙂

japans eten
Lekker eten bij De Japanner

En echt lekker eten met goede lekkere ingrediënten. Na een paar jaar het heel heel krap te hebben gehad, waardeer ik goede ingrediënten veel meer dan vroeger. Ik merkte dat het nog een hele klus is om met heel weinig geld constant gezond en lekker te koken. Dus ja, dat is iets waar ik mijn geld aan uit zou geven.

de 3 huizen

Postiga
Postira op Brač (c) Gunilla G. via Flickr.com

En als laatste zou ik 3 huizen kopen. 3 kinderen, 3 huizen voor wanneer ik er niet meer ben, dan kan ik ze wat nalaten. 3 huizen op 3 plaatsen in de wereld die ons dierbaar zijn. Een huis in Nice, een huis op het eiland Brač en een huis op Scheveningen. Dichtbij zee, met uitzicht op zee, alle drie. Zo mooi, zo fijn, uitzicht op zee. Dat geeft rust en het helpt relativeren.

Nice
Nice (c) Kurt Bauschardt via Flickr.com

In het ‘eggie’

Nou dat was het dus, makkelijk zat. Nee echt, eerlijk, het was helemaal niet zo makkelijk want kleding en meubels en spullen boeien me allemaal echt niet zo. Ik zou dus ‘in het eggie’ toch die spullen laten zitten.

Ik zou met de kids reizen, geld weggeven aan mensen die het echt nodig hebben (en dan niet via een goed doel maar echt zoeken naar de bron – dichtbij de bron – rechtstreeks geven), spaarpotjes maken voor de studie van de kids, die 3 huizen kopen en een goede ziektekostenverzekering nemen. De rest, ach, het gaat ook echt prima zonder (al vond ik het idee van een privé chef nog niet zo verkeerd ;))

En jij? Wat zou jij doen met 14 miljoen?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Mooie dingen die je gaat doen met 14 miljoen euro! En wat zou ik doen? Ten eerste een mooi huis kopen… geen villa of zo hoor, gewoon een normaal huis met een aantal slaapkamers. Dan zou ik voor familieleden ieder een miljoen geven. Een mooie auto en nog wat andere kleine dingetjes die ik nog wou. En als dat allemaal geregeld is… een lange en uitgebreide wereldreis. Ik neem aan dat daarna nog een hoop over is, dat geld zet ik op de bank. Lekker rentenieren 😉

  1. Ja iedereen een miljoen geven – uiteindelijk is dat een van de leukste dingen van krijgen – dat je dan weer kunt geven 🙂

 2. Uh geen idee zeg. DAar ga ik ‘ns over nadenken. Maar die jurk van D&G die zou ik zeker willen. Wat een beauty.

  Je hebt een mooi lijstje gemaakt en inderdaad: herinneringen en dingen doen zijn zoveel belangrijker dan materiële zaken.

 3. Geen idee. Ik ben zo slecht in cijfers dat ik niet eens een benul zou hebben hoeveel 14 miljoen dan is.

  Ik zou wel gaan verhuizen naar een groter huis met een mooie tuin en een garage. Maar extreem groot is ook niet nodig. En dan zou ik mijn motor inwisselen voor een Harley en er ook één kopen voor mijn man. En dan een tweede (of derde eigenlijk) met zijspan, zodat we ook rondjes kunnen rijden met onze zoon erbij (later, hij is nu pas 2).

  Ik zou ook een nieuwe outfit laten maken bij wat ontwerp vrienden die ik heb. En voor vriendlief zou ik ook iets groots kopen wat hij kan gebruiken.

  Verder zou ik blijven reizen, maar nog steeds als backpacker. Dat is gewoon hoe ik het liefste reis en ik verveel me in hotels. Dus ik zou nog steeds in hostels slapen en langs straatstalletjes eten. Alleen ik zou makkelijker tickets overal naar toe kunnen kopen, dus daar hoef ik me dan niet druk om te maken.

  Ik zou blijven werken, want dat vind ik gewoon leuk :).

  Verder vind ik het vanzelfsprekend om ook goede doelen te steunen. En dan lijkt het me juist ook leuk om op zoek te gaan naar mooie initiatieven dicht bij huis. Omdat die vaak worden vergeten.

  Maar voor de rest.. ik zou dus niets extreems kunnen bedenken, zoals je ziet. Ik ben al erg tevreden met mijn leven. Oh ja, een nieuwe wasmachine die stil de was draait zou fijn zijn en ik kan een nieuwe spiegelreflex gebruiken :).

  1. Haha dan kun je de Srsck-dames de hand schudden wat cijfers betreft 🙂

   Leuk dat je dat zegt van die initiatieven dicht bij huis, daar had ik het met mijn zoontje nog over. Dat als we zoveel geld hadden dat ik eerst die zou meepakken omdat die vaak vergeten worden! Een nieuwe spiegelreflex had ik niet aan gedacht, doe mij die ook maar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.