Een coronatest, hoe voelt dat?

coronatest afnemen

Vorige week heb ik een afspraak gemaakt voor een coronatest. Ik was een beetje verkouden en toen kreeg ik ook nog eens keelpijn en een beetje koorts. Nu ga ik met best weinig mensen om op het moment dus de kans was vrij klein – ik werk voornamelijk thuis maar anderzijds, ik doe wel boodschappen, heb kinderen die wel wat meer contact hebben met andere jongeren en ik werk toch wel één dag in de week op kantoor. Ik nam dus het zekere voor het onzekere en belde voor een afspraak (0800-1202).

Testlocatie

Gelukkig is er sinds kort een testgelegenheid waar je lopend heen kunt want tot voor kort kon ik de testlocaties alleen per auto bereiken (die ik niet heb) of per ov (40 minuten wat me niet verstandig lijkt als je misschien corona hebt). Ik belde dus voor een afspraak en kon twee dagen later terecht.

Ik stond in de rij bij de testlocatie en werd opeens wel heel zenuwachtig. Want hoe diep ging zo’n wattenstaaf wel niet? Ik had al enkele keren gehoord dat een coronatest best een nare ervaring was. Tegen de tijd dat ik aan de beurt was, plaste ik bijna in mijn broek haha.

Ik stond trouwens buiten in de rij en de test werd in zo’n half-open tent genomen.

mondkapje coronatest

Wattenstaaf in je neus en keel

De coronatest viel me uiteindelijk enorm mee! Eerst moet je even snuiten. Dan krijg je die wattenstaaf in je neus. Ok, prettig is anders maar het duurt super kort. Je kunt nog maar net denken van ‘hee, dit voelt niet heel fijn’ en het is alweer klaar. Het is niet pijnlijk, het is gewoon een beetje vervelend.

Daarna krijg je nog zo’n wattenstaafje in je keel, weet je wel net als bij de huisarts als je keelpijn hebt. Dan kijken ze toch met zo’n stokje en daar moet je dan van hoesten? Dit was precies hetzelfde, stokje én wattenstaafje erin. Toen was het klaar. Alles bij elkaar heeft het nog geen 5 minuten geduurd.

Uitslag afwachten

Ik kreeg een briefje mee waarom stond dat de uitslag binnen 48 uur zou volgen en dat ik thuis moest blijven, dat soort informatie. Verrassing! Ik werd meteen de dag daarom vroeg in de middag gebeld met de (negatieve) uitslag. Ongeveer 24 uur later. Ze bellen trouwens met zo’n afgeschermd nummer, dus denk eraan dat je wel opneemt.

Ik heb veel gevallen gehoord van mensen die veel langer op de uitslag moesten wachten maar bij mij ging het dus juist razendsnel. Het was ook helemaal niet druk bij die testlocatie terwijl je soms toch van die ellenlange rijen ziet op het nieuws. Wij stonden met zo’n 9 of 10 man in de rij.

Kortom, het viel echt enorm mee. Ik dacht ik vertel het even, mocht je twijfelen of het eng vinden 🙂

21 gedachten over “Een coronatest, hoe voelt dat?

  1. Ik heb er gisteren een laten doen. Vond het vet vervelend maar miss is dat deels mijn autisme. Zit nu in spanning te wachten op de uitslag. Nog net geen koorts maar wel hoesten en een grieperig gevoel.

  2. Hier ook gewoon positieve ervaringen. Die zouden vaker gedeeld moeten worden nietwaar?
    Zowel mijn moeder als mijn oudste dochter. Niet tegelijk getest trouwens. Maar ze vonden het allebei meevallen en allebei negatief!

  3. Ik heb ‘m ook gedaan, maar vond het wachten op de uitslag het moeilijkst. Verplicht thuisblijven, terwijl je voor je gevoel ‘alleen maar verkouden bent’. Wij hebben 4 dagen op de uitslag moeten wachten ipv de 2 dagen ivm een plotselinge piek in het aantal afgenomen coronatesten.

  4. Wat fijn dat je niet zo heel lang op de uitslag hoefde te wachten! Ik heb ook al van andere mensen gehoord dat het niet echt pijnlijk zou zijn, hopelijk hoef ik het nooit te doen 🙂

  5. Ik hoor hele verschillende verhalen over deze test. De een vindt het meevallen en de ander doet alsof het wattenstaafje tot in je brein gaat. 😉 Zelf nog niet hoeven testen.

  6. Ik heb gelukkig nog geen zo’n test moeten ondergaan. Mijn vriend wel al en die vond het zeer naar. Inderdaad niet echt pijnlijk maar gewoon een zeer vreemd en vies gevoel. Hier zijn de verkoudheden ook volop gestart en wel vervelend want je weet nooit of dit het wel is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »