Ga naar de inhoud
Home » Ervaring: tattoo laten zetten bij Hollywood Mark

Ervaring: tattoo laten zetten bij Hollywood Mark

Vijftien jaar geleden liet ik mijn eerste tattoo zetten bij Hollywood Mark in Amsterdam. Mijn moeder was enkele jaren eerder overleden en ik wilde graag een herinnering aan haar bij me dragen. Omdat zij een tattoo van een ster had op haar bovenarm, koos ik ervoor om op diezelfde plek ook een ster te laten zetten. Ik wilde wel een iets andere versie dan die van haar. Nu, vijftien jaar na mijn nagedachtenis tattoo, wilde ik weer een tattoo laten zetten om een bepaalde fase in mijn leven af te sluiten. Het leek me fijn om weer terug te gaan naar dezelfde tattoo artiest omdat de eerste ervaring mij goed bevallen was én om eenzelfde stijl aan te houden. Ik ging dus naar Amsterdam, ook al woon ik er nu al een aantal jaren niet meer.

mom tattoo
Mijn ‘oude’ mama tattoo

Eigen ontwerp

Toentertijd was Hollywood Mark nog maar kort open (2007) maar inmiddels werkt hij er met een heel team. Wat mij vooral goed beviel is hoe geduldig hij is wanneer je graag een eigen design wilt laten ontwerpen. Hij neemt de tijd om alle gewenste elementen erin te verwerken en geeft relevant advies. In dit geval bijvoorbeeld bleken al mijn wensen iets teveel van het goede. De tattoo zou dan erg druk en wat chaotisch worden. We hebben er daarom voor gekozen om twee aparte tattoos te zetten, in plaats van alles in eentje te proppen. Het zou een zit worden van zo’n 3,5 uur voor beide tattoos.

sfeer Hollywood Mark

Op de dag zelf merkte ik dat ik toch zenuwachtiger was dan verwacht, maar de tattoo shop is heel rustgevend dus die zenuwen verdwenen al snel. De mensen die er werken zijn heel rustig en ontspannen, de muziek die er draait is relaxed en wat monotoon waardoor je soort van gewiegd wordt. Zelfs zo erg dat ik op een gegeven moment bijna in slaap viel!

geld tattoo
Eén van de twee nieuwe

Hygiëne

Wat ik daarnaast prettig vind van Hollywood Mark is dat hij zijn werk erg serieus neemt. Hygiëne staat hoog in het vaandel en elke tattoo beschouwt hij als een mini-kunstwerk. Hij wil duidelijk dat elke klant tevreden de deur uit loopt. Ik ben meer dan tevreden met mijn twee tattoos. Ze zijn precies geworden wat ik in mijn hoofd had. Hij gaf me ook bruikbare en goede tips voor het herstelproces dat probleemloos verlopen is.

Ik mocht wel 😉

Voorlopig ben ik niet van plan om meer tattoos te laten zetten, maar wanneer ik wel zover ben dan ga ik zeker weer terug naar Hollywood Mark. Ben jij benieuwd naar Hollywood Mark? Kijk dan eens op zijn site.

Heb jij tattoos of ben je van plan om er binnenkort een te laten zetten?

5 reacties op “Ervaring: tattoo laten zetten bij Hollywood Mark”

  1. Zelf heb ik geen tattoos, maar mijn dochter wel. Ik vond het vreselijk toen ze op haar 18de haar eerste ging zetten. Alsof ze dat mooie velletje van haar geweld aan ging doen. Ik ben wel mee gegaan, omdat ik haar wilde steunen in haar keuze. Dat was een hele ervaring. Echte artiesten zijn het zeker! En ik vind het ook zeker mooi, maar dan wel bij anderen:)

  2. Ik heb geen tattoos. Soms denk ik wel eens zou ik? Maar ik ben bang dat ik er dan later spijt van ga krijgen, dus ik doe het maar niet. Vroeger in mijn jeugd had ik wel vaak “tattoos” van de kauwgom snoepjes haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »