Ga naar de inhoud
Home » Top 12 mooiste mama nagedachtenis tattoos

Top 12 mooiste mama nagedachtenis tattoos

Ik wilde vroeger geen tattoo. Dat had voornamelijk te maken met het feit dat mijn moeder er een had waar ze altijd spijt van heeft gehad. Het waren drie sterren op haar linker bovenarm. Ooit gezet toen ze in de schuilkelder met alle buren aan het wachten was tot de bommen ermee zouden ophouden (lang verhaal…). Uit verveling had ze het toen, bij kaarslicht, laten zetten door een buurman. En sindsdien had ze er alleen nog maar van af willen komen. Hoe dan ook, ik hoefde zelf dus niet zo nodig een tatoeage.

mom tattoo
Mijn ‘Mom’ tattoo (c) Srsck

Toen mijn moeder overleed wilde ik iets doen om haar bij me te houden. Ik weet het niet zo goed uit te leggen…. Ter ere van, ja, maar wel iets dat ik altijd bij me zou dragen, niet gewoon een fotootje op tafel of zo. Na lang nadenken bedacht ik dat ik ook een tatoeage zou nemen. Niet dezelfde tattoo als mijn moeder maar wel iets met sterren en wel op dezelfde plek als zij maar dan eentje waar ik wél blij mee zou zijn. Het moest perfect zijn en naar haar verwijzen dus ik heb wel 200000 schetsen gemaakt voordat ik eruit was wat ik precies wilde. Heel veel schetsen en drie jaar bedenktijd 😉 later liet ik mijn nagedachtenis tattoo zetten bij Hollywood Mark.

Ik ben nog steeds erg blij met mijn mama tattoo. Elke keer dat ik het zie denk ik aan mijn moeder. Niet iedereen ziet meteen wat er staat door het lettertype, dat vind ik ik ook wel prima zo. In mijn tattoo zijn er ook verwijzingen naar mijn drie kinderen en naar mijn ex-man. Je kunt het zo ingewikkeld of simpel maken als je zelf wilt, Angelina Jolie heeft bijvoorbeeld een hele simpele ‘M’ op haar hand, ter ere van haar moeder Marcheline.

Ik heb lopen googelen en kwam nog meer mooie ‘moeder’ tattoos tegen, hier mijn (want, je weet, mooi is subjectief – ik houd van symbolisch en origineel en ik heb niets met vlinders, Gotische letters en Chinese tekens) 12 mooiste ideeën voor een nagedachtenis tattoo, ter inspiratie.

Een Keltische knoop

Via Inked Weddings
Via Inked Weddings

Schijnbaar het Keltisch symbool van moederschap. In dit geval stellen de bloemen de kinderen voor, soms wordt de knoop gevuld met puntjes of sterretjes die ieder een kind voorstellen. Op de site van Inkedweddings staan veel meer voorbeelden van Keltische knoop tattoo’s!

Een andere taal, een ander effect!

Madre c) Jake DelBene
Madre (c) Jake DelBene

Haar lievelingslied

lyrics tattoo
(c) Summer via Ratemyink

De tattoo op bovenstaande foto is niet voor een moeder gezet maar dat kan natuurlijk wel. Je kunt de noten van haar lievelingslied doen of een stukje van de tekst van het liedje.

Vrolijke zomerse bloemen

mombloemen
(c) Sierra via Ratemyink

Dit kun je natuurlijk zo persoonlijk maken als je zelf wilt. De lievelingsbloemen van je moeder, d’r lievelingskleur, etc..

En papa

(c) Mario Barth van Starlight Tattoo
(c) Mario Barth van Starlight Tattoo

Haar handtekening

handtekening tattoo
(c) lovemytattoo_ via Checkoutmyink

Een mooie optie als je de betekenis van je tattoo voor jezelf wilt houden. Niemand weet tenslotte wiens handtekening het is. Het blijft privé behalve als je het zelf delen wilt.

Haar leven, haar werk

mom en dad tattoo
via Tattoodonkey

Dit is nog eens een kunstwerk! Waarschijnlijk verwijst het naar het werk van de moeder en vader van deze man.

Haar handschrift, haar woorden

(c) Linnes.nl
(c) Linnes.nl

Niets is zo persoonlijk als een handschrift, neem een brief mee van je moeder en laat het namaken. Op bovenstaande foto is de tattoo van Linda van Linnes.nl waarvoor ze haar moeder’s handschrift gebruikte, om haar verhaal te lezen klik je hier.

Jouw gevoel, jouw woorden

Er is niets zo persoonlijk als woorden…

(c) Annick via Magicmaman
(c) Annick via Magicmaman
Via Inked Weddings
Via Inked Weddings

Klassiek

(c) Mez Love via Flickr.com
(c) Mez Love via Flickr.com

Haar sterrenbeeld

(c) Tattoo studio @part
(c) Tattoo studio @part

Zo moeder, zo dochter

Of nog beter, niets nagedachtenis tattoo: je laat je tattoo gewoon samen met je moeder zetten! Voor moeders en dochters heb je ook een paar zinnen die steeds terugkomen als tattoo zoals “I love you” en dan bij de moeder “I love you more” of “For her I’ll risk it all” en dan bij de dochter “Because of her I will not fall”. En natuurlijk ook: Like mother en Like daughter. Lief 🙂

Via Inked Magazine
Via Inked Magazine
(c) Shannon Young
(c) Shannon Young

Polynesische symboliek 

En last but not least, een Polynesisch ontwerp. Een ex-vriendje van mij van, wat zal het zijn – 20 jaar ofzo – was een tatoeëerder gespecialiseerd in Polynesische tattoos. Wat ik daaraan zo cool vind is dat elke vorm, elk dier, een symbolische betekenis heeft. Je moet je er dus wel in verdiepen anders staat er misschien iets geks maar als je weet wat elk symbool betekent kun je een heel persoonlijk ontwerp laten zetten dat alleen jij zelf begrijpt. In nagedachtenis van een dierbare zou je diens initialen erin kunnen laten verwerken.

(c) mytat2s via Flickr.com
(c) mytat2s via Flickr.com

Geen Srsck-artikelen meer mislopen? Je kunt ons volgen op Bloglovin.

3 reacties op “Top 12 mooiste mama nagedachtenis tattoos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »