Ga naar de inhoud
Home » Leuke serie: Only Murders in the Building

Leuke serie: Only Murders in the Building

Only murders in the building

Ja hoor, ik ben weer hooked aan een serie. Een deel van seizoen 2 van de mysterie/komedie Only Murders in the Building is te zien op Disney+. Ondanks de populariteit van de serie was ik er nog niet aan begonnen. Het eerste seizoen heb ik inmiddels binnen enkele dagen gebinged en inmiddels ook de eerste zes afleveringen van seizoen 2 er gretig doorheen gejast. Only Murders in the Building is lekker fris en vermakelijk, met sympathieke karakters en plotwendingen. Niks te ingewikkelds of diepzinnigs, geen heftige actie scènes of special effects maar gewoon lekker vermaak zoals het hoort. Heerlijk! Elke dinsdag komt er een nieuwe aflevering bij.

Beter een goede buur..

Drie bewoners van het statige appartementencomplex Arconia in de Upper West Side in New York ontmoeten elkaar in de lift. Ondanks de enorme verschillen tussen Charles (Steve Martin), Oliver (Martin Short) en Mabel (Selena Gomez) blijken ze een gemeenschappelijke obsessie te hebben: ze zijn alle drie enorme fans van een succesvolle true crime podcast.

Wanneer er een bewoner in hun eigen appartementencomplex wordt vermoord, Tim Kono, start het trio een eigen podcast waarin ze hun vorderingen delen terwijl ze de moord proberen op te lossen.

Bloederig gebouw

Seizoen 1 eindigt met een mooie cliffhanger. Wat dat betreft erg fijn dat je nu meteen door kunt met seizoen 2. In dit seizoen wordt er weer gemoord in Arconia! Deze keer is het slachtoffer de bestuursvoorzitter van het complex, Bunny Folger. De bijdehante dame had veel vijanden dus wordt het niet eenvoudig om de moordenaar te vinden. Al snel worden Mabel, Charles en Oliver zelf verdacht. Ze moeten dan ook de moordenaar ontmaskeren om zo hun eigen onschuld te bewijzen.

Waarom is de serie leuk?

Ik vind Only Murders in the Building een verademing in deze tijd waarin series en films lijken te wedijveren op het gebied van actie en special effects. De nieuwste Netflix toevoeging, The Gray Man, is daar een mooi voorbeeld van. Daar is een smak geld in gaan zitten maar de film heeft totaal geen charme of ziel. Vette achtervolgingen in verschillende steden, met ontploffende trams en vliegtuigen. Ter land, ter zee en in de lucht, alles is groot, groter, grootst. Only Murders in the Building is niets van dat alles.

De serie is een lichtvoetige whodunit met leuke dialogen, goede humor, lekkere oneliners en een mooie puzzel die je als kijker graag wilt oplossen. Ook leuk zijn de vele gastacteurs die hun opwachting opmaken in bepaalde afleveringen. Zo zie je Sting, Tina Fey, Amy Schumer, veteraan Shirley MacLaine, model Cara Delevingne en Jane Lynch allemaal voorbijkomen.

Only Murders in the Building is maar liefst 17 keer genomineerd bij de Emmy’s 2022. Onder meer Steve Martin en Martin Short zijn genomineerd. Selena daarentegen niet terwijl ze niet onder doet aan haar twee mannelijke collega’s. Juist het trio overtuigt – goede chemie onderling – haal één van de drie weg en je serie is stukken minder sterk. Al met al vind ik de whodunit zeker een aanrader.

Had jij al van deze serie gehoord? Lijkt het je wat?

4 reacties op “Leuke serie: Only Murders in the Building”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »