Als je feestje in het water dreigt te vallen

stretchtent

Ken je dat? Je bent al weken bezig met de voorbereiding van een feest in je tuin. Iedereen is uitgenodigd, het eten is geregeld, de muziek staat op, je hebt er zin in en dan….begint het te regenen. Ik ken de situatie helaas maar al te goed. En niet alleen op verjaardagen of andere feestjes, maar we hadden het ook een keer op een dorpsmarkt. Superleuk om eens te doen met de kinderen, een soort van Amerikaanse garage sale, maar toen begon het dus ook te regenen. We wonen nou eenmaal in een land met grillig weer. Maar door schade en schande wordt men wijs, dus ik ben nu al een back up plan aan het bedenken voor de verjaardag van mijn zoon binnenkort.

Wanneer je een grote tuin én een groot huis hebt, dan kun je vaak gewoon naar binnen verkassen. Bij ons is dat wat problematischer. Het feestje moet echt buiten plaatsvinden. De makkelijkste oplossing is dan een tent, bijvoorbeeld een kleine stretchtent. Maart en april zijn wat het weer betreft erg onvoorspelbare maanden!

Waar let je op?

Je kunt een partytent proberen te scoren via buren of via de buurtapp. Of je koopt er één want dan heb je er nog jarenlang plezier van. Wil je een stretchtent kopen of een andere soort van overkapping, dan zijn er wat belangrijke zaken waar je op moet letten.

  • De tent neemt ongebruikt weinig plek in: de tent komt een paar keer per jaar tevoorschijn, de rest van de tijd wil je hem zo op kunnen bergen dat het niet teveel plaats in beslag neemt.
  • De tent is makkelijk op te zetten: hoe frustrerend is het als je uren bezig bent met het opzetten van je tent?!
  • De tent is geschikt voor verschillende gelegenheden: heb je een groot feest of sta je op een klein marktje, je tent moet overal goed kunnen passen.
  • De tent is stevig en van goede kwaliteit: dit soort dingen wil je gewoon één keer kopen voor de rest van je leven bij wijze van spreken.
  • De tent is bij slecht én bij goed weer te gebruiken: ik piep steeds over regen, maar in de zomer is een tent in de tuin natuurlijk de ideale overkapping om jezelf van de zon te beschermen.
  • De tent past goed bij jouw tuin: sommige tenten blijven aan de zijkanten open, anderen zijn voorzien van zijwanden. Bekijk goed wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Je kunt tenten ook op maat laten maken.

Een stretchtent

Persoonlijk vind ik stretchtenten altijd wel mooi en feestelijk. Dat zijn van die tenten op houten palen met een stretchdoek erboven. De stretchtenten komen uit Zuid-Afrika maar ze zijn geïnspireerd op de tenten die je in Noord-Afrika en het Midden-Oosten ziet. Tegenwoordig kun je ze in Europa kopen en dan natuurlijk wel aangepast aan de weersomstandigheden hier.

Je hebt allerlei mogelijkheden, zo kun je verschillende kleuren, vormen en maten kiezen. De tenten hebben een zomerse uitstraling en lenen ze zich goed voor feestelijke evenementen. Je kunt er bijvoorbeeld lampionnen aan ophangen, een paar tapijtjes neerleggen en je waant je zo in de Wadi Rum woestijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »