Ga naar de inhoud
Home » Your Place or Mine | Romcom voor Valentijnsdag

Your Place or Mine | Romcom voor Valentijnsdag

your place or mine filmrecensie

Your Place or Mine is net op Netflix te zien, op tijd voor Valentijnsdag. De romantische komedie met Reese Witherspoon en Ashton Kutcher begint al meteen tenenkrommend en vóór de openingstitels weet je precies hoe de romcom zal eindigen. Maar eerlijk is eerlijk, je zet een film met de titel Your Place or Mine en Reese in de hoofdrol op met bepaalde verwachtingen. Deze worden dan ook waargemaakt. Your Place or Mine is een hartverwarmende feelgood romcom, maar tegelijk ook hartstikke cringe en cliché.

Waar gaat het over?

Debbie (Reese Witherspoon) woont met haar zoontje in Los Angeles. De alleenstaande moeder houdt van eenvoudige dingen, van boeken, een rustig leventje, haar tuintje, een boho interieur. Peter (Ashton Kutcher) woont in een ultramoderne woning in New York, waar hij van zijn flitsende carrière en bijbehorend salaris geniet. Hij kan zich maar moeilijk binden en hopt van klant naar klant en van vriendinnetje naar vriendinnetje. Hij rent panisch weg zo gauw iemand zegt ‘what’s next’?

Peter en Debbie hebben twintig jaar geleden een one night stand gehad en zijn sindsdien goede vrienden. Wanneer Debbie voor een cursus enkele dagen naar New York moet, reist Peter naar L.A. af om op haar zoon te passen. Ondertussen verblijft Debbie een paar dagen in zijn woning in New York. Ze krijgen op die manier allebei een glimp in elkaars leven en beseffen dat ze toch minder van elkaar weten dan ze dachten.

Cast en grappen

Reese is even sympathiek en schattig als altijd en Ashton is enorm irritant. Waarom blijven ze die man toch casten? Op zich hadden we de gladde acteur al lange tijd niet meer in een film gezien. Sinds 2014 acteerde hij alleen nog in series. En dat was fijn. Ik had dan ook liever Jesse Williams die Theo speelt in de hoofdrol gezien. Dan had Ashton de rol van Theo kunnen vertolken. Dat was in my humble opinion veel beter geweest. Alle bijrollen zijn overigens extreem irritante types, de buurman (Steven Zahn), de ex-vriendin (Zoe Chao) en de vriendin van school (Tig Notaro). Zoontje Jack en Theo zijn wel sympathiek – het is niet allemaal kommer en kwel.

De humorgehalte van de grappen is vrij laag. Ter illustratie, man is gekwetst en zegt tegen andere man: “You can take my contact and erase it from your phone.” Waarna de man antwoordt: “I don’t have it in my phone.” Gekwetste man: “Well then put it in your phone, and then erase it.” Dit geeft denk ik een goed beeld. En dan heb je de uitdrukkingen die erbij horen nog niet eens gezien.

Maar eerlijk, het is een prima filmpje om even te ontspannend tussendoor. Verstand op nul en wachten tot de happy end.

Lees ook: 5 romcoms waarbij de glazuur niet van je tanden springt

4 reacties op “Your Place or Mine | Romcom voor Valentijnsdag”

  1. Verstand op 0 en gaan; dat klinkt als een perfecte zondagmiddag film! Ga ‘m gelijk opzoeken en kijken. Dankjewel voor de tip! Ik vind Reese ook altijd een leuke actrice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »