Ga naar de inhoud
Home » Geweldige huizen in films: The Holiday

Geweldige huizen in films: The Holiday

Huis in The Holiday

Seizoen 6 van Élite is uit en zowel de kleding als de huizen van de personages zijn weer a-ma-zing. Is het je opgevallen in wat voor bizar luxe huizen de personages wonen? Al sinds seizoen 1 zien we de mooiste huizen met enorme zwembaden in de net zo enorme tuinen voorbijkomen. Dit seizoen zijn de meest opvallende huizen in Élite toch wel die van Cruz en die van Isadora – al is de laatste meer een suite. Wat ik leuk vind aan huizen in films en series, is dat the sky the limit is. De filmmaker kan precies zijn/haar droomhuis neerzetten. Bestaat het niet, dan bouwen ze het wel.

Ik had het ooit al eens met jullie gehad over de huizen en inrichting in Wes Anderson films en over het huis van Amélie. Laten we er een gewoonte van maken, dat ik zo nu en dan enkele speciale huizen in films met jullie deel. Deze keer, aangezien het bijna kerst is, bespreek ik de huizen in The Holiday, de populaire romcom uit 2006.

Het huis van Amanda

In de hartverwarmende romantische film ruilen Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) van huis en land voor een vakantie van twee weken. Ze zijn er niet naar op zoek maar toch vinden ze tijdens dit avontuur de liefde. Amanda woont in een luxe huis in zonnig Los Angeles en Iris in een charmant mini-huisje op het Engelse platteland. Ik weet welke ik zou kiezen, ik hoef geen honderdste seconde na te denken – geef mij maar het luxe huis in L.A.

Huis Amanda in The Holiday
Het huis van het personage van Cameron Diaz

Het huis van Amanda bestaat echt, al zijn de meeste interieur scènes in de studio gefilmd. Alle buitenshots zijn daarentegen in San Marino in Californië gefilmd. Het stijlvolle huis is in 1928 gebouwd en ontworpen door de bekende architect Wallace Neff. Het stond een jaar of vijf geleden te koop voor bijna 12 miljoen dollars. Het huis heeft onder meer negen slaapkamers, vijf badkamers, een tennisbaan in de tuin, evenals een zwembad en een jacuzzi.

Ik houd zelf niet per se van grote huizen, maar ik zeg geen nee tegen een huis in een zonnig oord met een zwembad en jacuzzi. Onlangs keek ik naar een jacuzzi bij Javedi.nl en toen leerde ik wat het verschil is tussen een spa, jacuzzi, hot tub en een bubbelbad. Weet jij het?

Zwembad The Holiday
Iris vindt het wel een geslaagde ruil

Rosehill Cottage

Verrassend genoeg, vielen de meeste kijkers juist voor het pittoreske Rosehill Cottage waar Iris woont een soort van tiny house avant la lettre. Het huis doet me een beetje denken aan het huis van Charlie’s familie in Charlie and the Chocolate Factory, de Tim Burton versie uit 2005. Weet je die nog?

Rosehill Cottage is gelegen in het idylisch dorpje Shere. Het dorp bestaat wel maar de cottage is speciaal gebouwd voor de film. Het interieur werd in de studio gebouwd, dus het gebouwde huis was vooral een geraamte.

Cottage in Engeland

De cottage is geïnspireerd op het dichtbij gelegen Honeysuckle Cottage in Holmbury St Mary. Nou moet ik zeggen dat het interieur van Rosehill Cottage er wel erg charmant en gezellig eruitziet. Maar wanneer je naar buiten loopt, dan sta je in de middle of nowhere en het is koud en nat en glad! Na het filmen werd Rosehill Cottage weer afgebroken dus het valt niet te bezoeken.

Rosehill cottage in Shere

Geen vervolg na 17 jaar

The Holiday is geschreven en geregisseerd door Nancy Meyers en de production designer is Jon Hutman. Een gouden team voor romcoms al zeg ik het zelf. Ze werkten eerder al samen aan onder meer als Something’s Gotta Give and It’s Complicated.

Er gingen geruchten dat volgend jaar, na 17 jaar, een sequel van The Holiday opgenomen zou worden en dat Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet en Jack Black weer van de partij zouden zijn. Helaas heeft Meyers aangegeven dat de geruchten niet kloppen en dat er geen sequel komt. Maar nu ze zag hoe enthousiast iedereen was bij het idee, kan ze wellicht alsnog aan een sequel beginnen?! Ik zou natuurlijk vooral benieuwd zijn of ze Rosehill Cottage dan weer gaan bouwen!

Let jij op huizen in films en series? In welk van de twee huizen in The Holiday zou je willen verblijven?

1 reactie op “Geweldige huizen in films: The Holiday”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »